След многогодишно прекъсване, от началото на тази година в столицата

...
След многогодишно прекъсване, от началото на тази година в столицата
Коментари Харесай

Нараства интересът към изучаване на български език в Скопие

След многогодишно спиране, от началото на тази година в столицата на Македония Скопие още веднъж се учи актуален български литературен език. Това съобщи пред БНР основателят на концепцията Илияна Атанасова.

 Патриотични песни водят просветното шествие в столицата Обновена
Патриотични песни водят просветното шествие в столицата

Напред! Науката е слънце, което в душите грей!

По думите на Атанасова ползата към проучването на актуален български литературен език в Скопие пораства с всеки минал ден.

Атанасова споделя, че стартира просветната си активност в македонската столица през 2016 година, когато тя и нейни съидейници вземат решение да стартират да образоват на български език 10 деца от Скопие. Идеята зародила непринудено, изяснява Атанасова.

Днес в съботно-неделното учебно заведение в Скопие са включени 35 деца, а ползата продължава да пораства.

 24 май да стане народен празник на България, пожела Стефан Цанев
24 май да стане народен празник на България, пожела Стефан Цанев

80% от българите биха подкрепили концепцията на референдум съгласно поета

" Първо учехме единствено български език. Сега вкарваме българска литература, българска история с вярата идната година да можем да преподаваме и география. Стремим се да покрием програмата и условията на МОН за всички български учебни заведения в чужбина. Стремим се да стигнем тези стандарти и да удовлетворим упованията към нас на родителите. Стремим се да работим с децата по нови способи, с цел да привличаме вниманието им, да възбуждаме у тях интерес, да запалителен искрата ", показа Атанасова и добави, че мечтае и за повече български книги, които да възпламенят интереса на децата към езика.

Просветителката описа, че интерес към образованието демонстрират освен дребни деца, само че и зрелостници, които желаят да аплайват в българските университети.

 Благодарение на образованието ще пребъдем като общество
Благодарение на образованието ще пребъдем като общество

Да не губим религия в образованието, пожела просветният министър

Днес, в Деня на българската култура, просвета и славянската книжовност , възпитаниците на Атанасова също честват. " Организирали сме в учебното заведение да се съберем с децата, да отпразнуваме със стихотворения, с песни. Ще си създадем един дребен празник ", съобщи още Атанасова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР