След многобройни лични дарения и благотворителни инициативи, базари, спортни прояви,

...
След многобройни лични дарения и благотворителни инициативи, базари, спортни прояви,
Коментари Харесай

Добри хора дават шанс за операция на малката Лори в САЩ

След многочислени персонални дарения и благотворителни начинания, базари, спортни прояви, концерти и други съпричастността на доста българи към здравословния проблем на дребната Лори даде позитивен резултат. Необходимите финансови средства от 200 000 $ за първата интервенция към този момент са събрани. Детето е родено с недостиг на бедрената кост и единият крайник е по-къс от другия.
Семейството на детето се готви да пътува до Маями, Флорида, където Лора ще получи пълноценна здравна помощ. Протеза ще компенсира разликата в двата крайници. Специалистът, изучил и класифицирал въпросните малформации, е доктор Пейли от Флорида. Професионализмът му е вън от подозрение, тъй като има повече от 20 години опит в сходни интервенции. На Лори ще създадат серия от хирургични и ортопедични интервенции, само че американският доктор дава отлична прогноза за нейното възобновяване.
Одисеята за набиране на нужните финикийски знаци е дълга и унизителна. Фондът за лекуване на деца в чужбина предлага вид за интервенция във Виена, Австрия при цена от 15 000 евро. Родителите се отхвърлят от препоръчаната сума, тъй като не имат вяра, че ще получат нужното качествено лекуване и стартират лична акция. За по-малко от година събират нужните финанси за интервенция. Разходите за престоя в Съединени американски щати са от техни спестявания.
Благодарността на родителите - Петър и Ралица, показва бащата с думите: „ Просто има прелестни хора, които оказват помощ. Без тях нито нашата акция, нито други биха били сполучливи. Просто има страхотни хора! А Лора е ужасно детенце, усмихната, лъчезарна и нейната усмивка и този възторг, който има тя - не се стопира пред нищо и не се предава ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР