След много силен мач на лидера си Стеф Къри Голдън

...
След много силен мач на лидера си Стеф Къри Голдън
Коментари Харесай

Стеф Къри изведе "Голдън стейт" до победа в първия мач от финалите на Запад

След доста мощен мач на водача си Стеф Къри " Голдън стейт уориърс " завоюва първия мач от финалната серия в Западната конференция на НБА. Актуалните първенци надделяха " Портланд трейлблейзърс " със 116:94 в своята зала " Оракъл сцена ".

Къри означи 36 точки за едвам 35:29 минути на паркета. Към тях плеймейкърът добави седем асистенции и шест битки, както и една открадната топка. Къри приключи с девет маркирани тройки от 15 опита, като по този метод изравни върховото си достижение в плейофите.

Лидерът на " воините " е едвам третият състезател с девет или повече тройки допълнително от един мач в плейофите на НБА. Другите двама са съотборникът му Клей Томпсън и членът на Залата на славата Рей Алън.

Къри се показа на доста високо равнище, по сходство на шестия мач от полуфиналната серия с " Хюстън рокетс ". " Мисля, че това изигра роля най-много за неговото самочувствие. Той е топ състезател и ние постоянно му имаме вяра, само че в този момент искаше още повече топката и видяхте какво направи ", сподели след срещата съотборникът му Дреймънд Грийн.



" Голдън стейт " водеше с 54:45 на почивката, а преди финалните 12 минути разликата беше свалена на шест точки. В последната четвърт първенците не позволиха изненада, откакто я завоюваха с 39:23, с цел да си подсигуряват първи триумф в серията.

В отсъствието на Кевин Дюрант, мощно се показа и Клей Томпсън, като вкара 26 точки. Дреймънд Грийн също беше на равнище с 12 точки, 10 битки и пет асистенции.

Стрелбата на " Портланд " изневери и отборът нямаше късмет за триумф като посетител. Тимът от Портланд приключи с едвам 36.1% пукотевица от игра (23 от 55 за две точки и седем от 25 от тройката). Деймиън Лилард вкара 19 точки и добави шест асистенции. Родни Худ, Си Джей Маккълъм и Морис Харклес прибавиха по 17 точки.

 Братята Стеф и Сет Къри един против различен
© Reuters

Братята Стеф и Сет Къри един против различен

Вторият мач сред двата отбора още веднъж е в залата на " Голдън стейт " и ще се играе рано сутринта в петък.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР