След много отлагания Съветът за сигурност на ООН прие смекчена

...
След много отлагания Съветът за сигурност на ООН прие смекчена
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН приема смекчен вариант на резолюция

След доста отлагания Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри смекчена резолюция в петък, призоваваща за неотложно ускорение на доставките на помощ за обезверените цивилни в Газа.

Съединените щати завоюваха премахването на по-строгия апел за „ незабавно прекъсване на военните дейности “ сред Израел и Хамас. Тя се въздържа при гласуването, както и Русия, която искаше по-строгия език. Резолюцията беше първата за войната, която мина през Съвета, откакто Съединени американски щати постановиха несъгласие на две предходни, които призоваваха за филантропични паузи и цялостно преустановяване на огъня.

Съединени американски щати също договориха премахването на текста, който би дал пълномощия на Организация на обединените нации да ревизира помощта, отиваща в Газа, нещо, което Израел споделя, че би трябвало да направи, с цел да подсигурява, че материалът не доближава до Хамас.

Посланикът на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан благодари на Съединени американски щати за поддръжката и остро подлага на критика Организация на обединените нации за неуспеха й да осъди офанзивите на Хамас от 7 октомври. Съединени американски щати постановиха несъгласие на резолюция през окт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР