След много интересните реванша в Шампионска лига и оформянето на

...
След много интересните реванша в Шампионска лига и оформянето на
Коментари Харесай

Кои ще са финалистите в Лига Европа?

След доста забавните реванша в Шампионска лига и оформянето на финала в шампионата, довечера е време да разберем имената на финалистите и в дребния брат на ШЛ Лига Европа.

22:05 българско време е началният час на двата полуфинални реванша Атлетико Мадрид-Арсенал и Ред Бул Залцбург-Олимпик Марсилия.

Като край преди финала е определян конфликтът сред Атлетико и Арсенал. Първият мач в Лондон приключи 1:1, което дава известно преимущество на "дюшекчиите ", само че изключително поради страхотните обрати в Европа напоследък, надали някой може да се наеме със сигурна прогноза.

През 2018-а Арсенал още няма загуба като посетител в Европа, само че пък на локално равнище е изгубил седем от осемте си дуела като посетител, в това число 6 следващи проваляне в Премиършип.

За Арсен Венгер това може да се окаже финален европейски мач отпред на "топчиите ", а в случай че французинът желае да изведе своя тим на един финален край, то той ще би трябвало да открие пътя към непробиваемата цитадела, която Атлетико сътвори на своя нов стадион. Всъщност, Арсенал ще би трябвало да се трансформира в първия гостуващ тим, който вкарва на Атлетико от януари насам. Мадричани не са допускали гол в 11 следващи семейства! Освен това мачът довечера е под №250 за Венгер като треньор в евротурнирите.

За него положителната вест е, че ще може да разчита на Хенрих Мхитарян и Алекс Иуоби. Под въпрос са Сеад Колашинац и Давид Луис. Диего Симеоне ще би трябвало да се оправя без санкции Шиме Вършалко и контузения Хуанфран.

източник: БГНЕС

В същото време в Австралия Залцбург ще би трябвало да прави сериозен поврат, в случай че желае да стигне до финала. Марсилия е огромният любимец след 2:0 на "Стад Велодром " преди седмица.

Ако не друго, австрийците към този момент демонстрираха, че могат да се оправят с недостиг от два гола. На четвъртфиналите те изгубиха първия мач с Лацио с 2:4, а в реванша победиха с 4:1.

Само че отборът на Руди Гарсия не е допускал повече от един гол в последните си девет гостувания в шампионата, а класата на Димитри Пайе може още веднъж да донесе главоболия за Залцбург.

Марсилия ще би трябвало да се оправя без контузените Стив Манданда и Хироки Сакай, до момента в който в Залцбург всички са на линия.

Следете мачовете с GONG.BG!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР