След много дискусии и обсъждане, нашето решение продължава позицията ни,

...
След много дискусии и обсъждане, нашето решение продължава позицията ни,
Коментари Харесай

Христо Иванов към Габровски: Нямате диагноза какво е заболяването

След доста полемики и разискване, нашето решение продължава позицията ни, че не можем да подкрепим това държавно управление - като формат и политическа платформа за ръководство на страната.Това съобщи от парламентарната естрада шефът на ПГ на Демократична България Христо Иванов.

Тук от една страна се твърди, че на страната й би трябвало държавно управление и че това е допустим варианти  в случай че не гласуваме за него - край. Или това- или нищо. Ние бихме могли да възпроизведем неща, казани от нас и с това да се ограничим. Но по-важно е да кажем какво да се прави.„

България има потребност от дълбока смяна, тъй като не можем другояче да решим политическата рецесия. Ние би трябвало да разбираме, че в случай че не решим дълбоките съображение на тази рецесия, политическата неустойчивост ще се върне. Ако изберем кабинет, който не може да отговори, тя може да се задълбочи

Нуждата от смела смяна и промяна е в основата на изхода от безизходица-. Единият метод е ще дойдат положителните, новите, ще изметат всички, ще оправят всичко-...Видяхме и знаем, че това не работи.

Това няма по какъв начин да създаде резултат. Другият метод е също толкоз деструктивен - да пренебрегваме нуждата от смяна, ще отговаряме по всевъзможен начин, само че не и с дълбоките аргументи, само че и това може да е деструктивно, съобщи Иванов.

Демократична България предлага да се върви към единодушието, ние имаме две България, няма запас за още разделения, нови войни

Но при единодушието не може да се замитат проблемите под килима Съгласието не може да е параден жест. ГЕРБ. ГЕРБ и Движение за права и свободи ни търсят сметка, гневно и с хъс и по този начин би трябвало, само че не им се желае да беседват по същия метод за 12 години преди този момент. Този диалог няма по какъв начин да бъде заобиколен, тоя диалог не е един или различен да бъде посочен и наказан.

Лесно е да кажем - незаслужено е че ни отхвърлят Шенген. Без дълбокия диалог за корупционния модел, не можем да решим нито един проблем на страната, това за нас е крайъгълен камък. Ние считаме, че без подобен диалог, не можем да подкрепим ръководство на ГЕРБ. Вместо да реши политическата рецесия, това ще даде нови учредения за дестабилизация.

На проф.Габровски изискуем отговор какво мислим за неговото изпитание - вие сте доктор и влязохте на политическия терен, когато системата е болна. Това породи очаквания и благосклонност, съобщи Иванов.

За страдание вашата кандидатура не върви с ясна диагноза - какво е болестта, не върви и с лекуване, по тази причина не можем да забележим нещо, което заслужава да бъде подкрепено. Вие доста вярно казахте, че имате за цел нормализация, и това буди благосклонност. Но би трябвало да кажем каква е изкривената норма, съобщи Иванов.  Вие сте ново лице, само че нямате ясна стратегия за възобновяване и не сте отговорен.

Трябва в половината време да се обяснявате по какъв начин са се появили хората към вас, и това не е упрек, само че... Какви са гаранциите, че проектокабинетът няма да се трансформира в кабинет Беров?, попита риторично Иванов.

Няма елементарен отговор, само че аз не виждам и опит да се отговори на този въпрос. Още един подобен кабинет, не е задоволително лекуване, би трябвало повече. Не виждаме в състава на кабинета запас за амбициозни промени и дълбоки промени. „ Не, тъкмо тъй като е мъчно и има рецесия, би трябвало да си слагаме високи цели, увери Иванов. 

Трябва ни дълъг диалог, апелите за диалогичност вървят към лозунги. Трябват ни дълбоки диалози, с втория и третия мандат да търсим решение, съобщи Иванов.

Снимка: Агнес Методиева

  

 

   
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР