След минаване през проверката собственикът на колата ще получава час,

...
След минаване през проверката собственикът на колата ще получава час,
Коментари Харесай

Забраняват коли с десен волан у нас!


След минаване през инспекцията притежателят на колата ще получава час, в който да отиде в КАТ, с цел да си получи единствено талоните и регистрационните номера на колата, без да се реди на опашки. Регистрите на Пътна полиция и пунктовете за инспекция ще бъдат свързани. 

" Преди при слагането на регистрационните номера се слагаше и пломба. Сега не е по този начин, заради което се разисква концепцията и самичък да можеш да си ги монтираш, обясниха специалисти. Обсъждането на план за закон за транспортните средства става факт, откакто настоящият Закон за придвижване по пътищата взе решение да бъде разграничен на три - закон за водачите на МПС, предстоящ закон за придвижване по пътищата и закон за транспортните средства. 

Първите два плана бяха оповестени за разискване при започване на годината, до момента в който този, ориентиран към регистрациите, се забави с 6 месеца. В неговия обсег влиза и активността на автосервизите. Всеки, извършващ поправки на коли, ще би трябвало да се записва в ДАИ.

" Първоначалната концепция беше новите коли, които влизат в страната да не чакат на опашка в КАТ, а да могат да се дадат на частни компании. Те би трябвало да вършат тези прегледи – първични и идентификация на автомобила. Обикновено те идват без регистрационни номера, а частните компании няма да могат да издават цялостната документи и да дават номер на автомобила. Така че се постанова клиентът още веднъж да отиде до КАТ ", обясни автомобилния играч Румен Дунев по Нова тв.

Според него няма автомобил, който да не може да бъде регистриран в страната ни, даже да не е безупречен. Проектозаконът планува и възбрана за импорт на коли с десен волан. " Тези коли са потвърдено рискови. Те не са предопределени напълно за прилагане ", безапелационен е автомобилният играч. Ако работи без нужното уверение, го чака санкция от 1000 до 5000 лева С хилядарка ще би трябвало да се бръкнат сервизите за неиздаване на касова записка или фактура. След ремонт ще би трябвало да дават гаранция от 6 месеца.

Глоби се плануват и за жители, които решат да ремонтират сами колите си. Те ще би трябвало да платят глоба от 500 лв.. Регистър на всички сервизи ще се съхранява в ДАИ.  Проектът на закон обръща внимание и на търговията на авточасти втора ръка. Те би трябвало да се правят единствено от регистрирани търговци. Те също би трябвало да бъдат вкарани в указател. Нерегламентираната търговия с елементи ще се санкционира също с санкция от 5000 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР