След мигрантската криза, пандемията от новия коронавирус подлага на тежко

...
След мигрантската криза, пандемията от новия коронавирус подлага на тежко
Коментари Харесай

Вирусът на раздора удари по единството на Европейския съюз

След мигрантската рецесия, пандемията от новия ковид подлага на тежко тестване единството на Европейския съюз, като южните му страни подлагат на критика егоизма на северните, който съгласно тях е рисков за бъдещето на Европа.

27-те са изправени пред невиждана санитарна рецесия, която по всяка възможност ще сложи стопанската система на Европейски Съюз на колене, само че не съумяват да се договорят за мощен общ финансов отговор.

" Атмосферата, която наподобява царува сред държавните и държавни ръководители, и неналичието на европейска взаимност изправят Европейския съюз пред смъртоносна опасност ", предизвести някогашният ръководител на Европейската комисия Жак Делор.

Този 94-годишен някогашен френски министър на стопанската система, който ръководеше изпълнителния орган на Европейски Съюз от 1985 до 1995 година, наруши мълчанието си, с цел да насочи предизвестие: " Микробът се е завърнал. "

Както по време на рецесията с държавните задължения в еврозоната, която потегли през 2010 година в резултат на финансовата рецесия от 2008 година, още веднъж се появява остарял раздор сред северните страни като Германия и Нидерландия със постоянни държавни финанси и южните като Италия, Испания и даже Франция, които са упреквани в бюджетна разхайтеност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР