След местните избори във Франция, на които Зелените постигнаха голям

...
След местните избори във Франция, на които Зелените постигнаха голям
Коментари Харесай

Макрон ще променя политиката и кабинета си след пробива на Зелените в местните избори

След локалните избори във Франция, на които Зелените реализираха огромен пробив, а президентската партия се показа едва, президентът Еманюел Макрон съгласно обкръжението му скоро ще обясни какви екологични и обществени промени ще внесе в политиката си до края на петгодишния си мандат, съобщи Франс прес.

" Кастингът ще последва разумно и естествено " за плануваните в идващите дни промени в състава на държавното управление, споделиха в антуража на президента, като огромната незнайна е дали министър председателят Едуар Филип ще резервира поста си.

Не е ясно по кое време ще бъдат оповестени измененията, само че е допустимо Макрон да изчака до държавното съвещание в сряда.

Преди всевъзможни промени в кабинета президентът ще приключи консултациите със среща през днешния ден с ръководителите на двете камари на Народното събрание и на Икономическия и обществен съвет, които ще му връчат предложенията си за остатъка от мандата му.

Поражението на президентската партия " Република, напред " на локалните избори сподели неуспеха на тактиката на съюзявания с десноцентристите или с дясната партия " Републиканците ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР