След месеци отлагане Тенет“ на режисьора Кристофър Нолан най-после се

...
След месеци отлагане Тенет“ на режисьора Кристофър Нолан най-после се
Коментари Харесай

Филмът „Тенет“ спечели $150 млн. за две седмици, въпреки пандемията

След месеци отсрочване „ Тенет “ на режисьора Кристофър Нолан най-сетне се появи в кината в Съединени американски щати, генерирайки над 20.2 млн. $ от продажби на билети през миналия уикенд, съобщи CNBC.

С това шпионският трилър, популяризиран от Warner Bros., доближи доход от 150 млн. $ в световен мащаб за съвсем две седмици, като малко над половината от тях са от задгранични пазари, в това число 30 млн. $ в Китай.

От началото на пандемията от COVID-19 насам това е най-хубавият кино дебют. При естествени условия обаче лентата можеше да донесе сред 35 и 55 млн. $ в първия уикенд след премиерата си. Най-голямо въздействие върху средствата оказаха внезапният спад в посещаемостта на киносалоните, както и фактът, че едвам 65% от тях работят за гости.

„ Тенет “ занапред започва в Северна Америка и в още кина, които следва да отворят в идните седмици и защото хората стартират да се усещат по-комфортно при визитите си в общи закрити пространства, филимът евентуално ще види постоянна градация към още по-големи и по-добри резултати в боксофиса “, означи Пол Дергарабедян, медиен анализатор в Comscore. Според него значимо конкретизиране е, че основни пазари като Ню Йорк Сити, Лос Анджелис, Балтимор и Детройт към момента не са отворили кината.

Вижте филмовия откъс на кино лентата, чиято международна премиера беше на 26 август.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР