След месеци наред, в които виртуалните валути, основно биткойн, показаха

...
След месеци наред, в които виртуалните валути, основно биткойн, показаха
Коментари Харесай

Регулатори предупредиха за балон на пазара на виртуални валути

След месеци наред, в които виртуалните валути, главно биткойн, демонстрираха внезапни придвижвания в цената си, европейски регулатори предизвестяват за увеличаващия се брой консуматори, които купуват криптовалути без да са наясно с рисковете. Към предизвестието се причислява и Българска народна банка.

Виртуалните валути като Bitcoin, Ripple, Ether и други демонстрират рискова неустойчивост на цената си и ясни признаци на ценови балон, допълват регулаторите.

Потребителите, които купуват виртуални валути, би трябвало да са наясно, че има висок риск и че могат да изгубят огромни суми или даже всичките си пари, които са вложили, се споделя още в предизвестието. То е оповестено преди два дни на уеб страницата на Европейския банков орган.

Напомня се, че тези валути не са обект на регулация. Това значи, че в случай че платформа за такава търговия банкрутира или притежаваната от някого виртуална валута бъде открадната посредством хакерска офанзива, то няма европейски закон, по който потребителят да си търси правата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР