След месеци на спекулации, актрисата Меган Маркъл се появи на

...
След месеци на спекулации, актрисата Меган Маркъл се появи на
Коментари Харесай

Символиката в роклята на Меган Маркъл

След месеци на спекулации, актрисата Меган Маркъл се появи на аления килим за сватбата си с английския принц Хари в бяла рокля, която предизвикваше любознанието на феновете на кралското семейство и осведомените с традициите на английския кралски двор.

Меган Маркъл избра за церемонията в параклиса " Сейнт Джордж " в Уиндзор рокля на френската фешън къща " Живанши ", основана от английски дизайнер, предава Би Би Си.

Роклята с лодка деколте бе изчистена и опростена, задоволително консервативна за кралското семейство, показват фешън анализатори. Тя е дело на относително новия английски дизайнер в " Живанши " Клеър Уайт Келър - живописен шеф на френската фешън къща. 

Каква ще бъде бялата рокля беше държано в цялостна загадка до последно. Клеър е първата жена живописен шеф в " Живанши ". Тя зае поста през 2017 година и показа дебютна колеция пролет/ лято тази година. 

Меган Маркъл се е срещнала с Келър по-рано през 2018 година и е избрала да работи с нея по дизайна, поради " неподвластната на времето нейна елегантна хармония, безупречното шиене и освободеното й държане ", оповестиха от Кенсингтънския замък. 

Досега дизайнерката е била живописен началник на три световни фешън къщи - Pringle of Scotland, Chloé и сега " Живанши ".

Експерти по сватбената мода разясняват през днешния ден, че изборът дизайнер да бъде първата жена креативен шеф в " Живанши " издава настройка в поддръжка на равенството сред половете и може да е тип политическо обръщение от булката, която е демонстрирала обществена позиция и преди. 

Чисто бялата дълга рокля, издържана в минималистичен тип и с лодка деколте, от която идват три-четвърти ръкави, подчертава върху шията на булката. Изработена е от двойно изшита коприна. Деколтето се разграничава от това на роклята на херцогинята на кеймбридж Катрин, което беше V-образно през 2011 г. 

Каква е символиката, вплетена в роклята?

Меган Маркъл носеше 5-метров копринен воал, който покри лицето й първоначално и включваше флорални елементи. Тези елементи са цветя от всичките 53 страни от английската Общност на нациите. Булката е предложила дизайна, тъй като 53-те държави ще бъдат централна част от формалните й задължения и тези на брачна половинка й принц Хари в бъдеще. Дизайнерката е прекарала доста време в проучване на цветята и флората на всяка страна и е положила обилни старания всяко цвете да бъде неповторимо. 

Освен това Меган Маркъл е избрала да бъдат включени и нейните две обичани цветя - ранен химонант, който пораства в Кенсингтънския замък и калифорнийски мак от мястото, където е родена. Те също са били избродирани на воала й. 

Дизайнът на воала е сходен на този на Кейт Мидълтън от преди години, направен от тънък копринен тюл с цвят на слонова кост, с цветята, които са били избродирани на ръка. 

Дейвид Еманюел, който бе дизайнер на сватбената рокля на принцеса Даяна, показа, че съгласно него е било доста мъдро от страна на актрисата да включи цветята на английската Общност на нациите. " Мисля, че Даяна би одобрила ", сподели той. 

Роклята е изработвана стотици часове. На дамите в екипа шивачи е било подредено да мият ръцете си на всеки 30 минути, до момента в който са бродирали на ръка дългия воал с цветя. 

Воалът на новата херцогиня на Съсекс бе арестуван на главата й от диадема с диаманти на кралица Мери - нещо, обещано й назаем от кралица Елизабет Втора. Диамантената кордела за глава е британска, основана през 1932 година В центъра й са сложени 10 висококачествени диаманта от 1893 година Включени са и диаманти и платина в 11 области. 

Обеците и гривната на булката са на " Картие ". 

За букета на булката стана ясно, че самият принц Хари е набрал няколко от цветята за него в петък от частната им градина в двореца Кенсингтън, с цел да бъдат добавени към огромния букет на известния флорален дизайнер Филипа Крадок, която бе определена да декорира с цветя сватбата. Включени са незабравки, които са били обичаното цвете на принцеса Даяна. Специално са определени в памет на Даяна. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР