След месеци на слухове и спекулации OpenAI представи GPT-4 -

...
След месеци на слухове и спекулации OpenAI представи GPT-4 -
Коментари Харесай

OpenAI пуска GPT-4 – ново поколение на технологията, стояща зад ChatGPT

След месеци на клюки и спекулации OpenAI показа GPT-4 - най-новата серия от езиковите модели с изкуствен интелект, които зареждат приложения като ChatGPT и новия Bing, оповестява The Verge.     Компанията твърди, че моделът е " по-креативен и сътрудничещ от всеки път " и " може да взема решение сложни задания с по-голяма акуратност ". Той може да проучва както текст, по този начин и изображения, само че дава отговор единствено в текстов вид.     OpenAI също по този начин предизвестява, че системите резервират доста от същите проблеми като по-ранните езикови модели, в това число податливост към измисляне на информация и дарба да генерират текстове, съдържащи принуждение, показва още софтуерната новинарска платформа.   

OpenAI към този момент си партнира с редица компании за консолидиране на GPT-4 в техните артикули, в това число Duolingo, Stripe и Khan Academy. Новият модел е наличен посредством ChatGPT Plus, месечен абонамент за ChatGPT на OpenAI на стойност 20 $, и зарежда чатбота Bing на Microsoft. Той ще бъде наличен и като API за разработчици, които ще могат да го употребяват за интеграция в свои артикули.  
В обява в изследователския си блог OpenAI изяснява, че разликата сред GPT-4 и неговия предходник GPT-3.5 е " едвам доловима " в елементарен диалог (GPT-3.5 е моделът, който зарежда ChatGPT). Но въпреки всичко е забележима.     През миналата година се появиха голям брой спекулации по отношение на опциите на GPT-4, като мнозина допускаха, че тя ще бъде голям скок спрямо предходните системи. Въпреки това, в случай че се съди по известието на OpenAI, подобрението е по-скоро непретенциозно, показват анализатори пред The Verge.    Миналата седмица слуховете се ускориха още повече, откакто в изявление за немската преса изпълнителен шеф на Microsoft дава да се разбере, че системата ще бъде пусната на пазара. Изпълнителният шеф също по този начин допуска, че системата ще бъде мултимодална - т.е. ще може да генерира освен текст, само че и други формати. Много откриватели в областта на изкуствения разсъдък считат, че мултимодалните системи, които интегрират текст, аудио и видео, оферират най-хубавия път към напредъка на технологията.            
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР