След месеци на чакане най-накрая стигнах до турнето „Eras“ на Тейлър Суифт. Ето какво беше

...
Бяха изминали почти девет месеца от 15 ноември – денят,
Коментари Харесай

Бяха изминали почти девет месеца от 15 ноември – денят, в който успях да си осигуря три билета с номинална стойност на фона на скандалния срив на Ticketmaster за концерта на турнето „Eras“ на Тейлър Суифт в Лос Анджелис – когато най-накрая видях шоуто тази седмица.

Концертът, който беше предпоследното шоу на певицата в първия американски етап от нейното турне, беше най-впечатляващите три часа и петнадесет минути музика на живо, които някога съм виждал, изцяло базиран на нейното епично представяне на напълно зареден списък с 44 песни . И това се случи в атмосфера, която празнува позитивността, уважението към другите и откритостта за свързване с нови приятели.

Трябва да кажа, че знаех напълно какво да очаквам на този концерт. Пиша за турнето “Eras” доста редовно като отдушник за моята Swiftieness и просто за да изчакам времето си до моето шоу, така че избягването на концертни спойлери беше невъзможно.

Тейлър Суифт изпълнява "Eras Tour" в Лос Анджелис през август. Тейлър Суифт изпълнява "Eras Tour" в Лос Анджелис през август. Алън Дж. Шабен/Лос Анджелис Таймс/Гети изображения

Но това нямаше значение. Гледането на клипове от началната последователност на турнето „Eras“ в социалните медии – както многократно бях правил от месеци – никога не би могло да се сравни с усещането да си сред публиката, когато двуминутният часовник за обратно броене започна да тиктака, докато тълпата ревеше в очакване нашият „Антигерой“ да се появи.

Бях планирала логистика за моето шоу „Eras“ от месеци, тъй като то се превърна в нещо като моминско парти „Версията на Алли“, на което две от най-добрите ми приятелки и бъдещи шаферки присъстваха с мен.

Облечени в моя външен вид от епохата на „Репутация“ и обградени от приятелите ми в техните тоалети от епохата „Lover“ и „Midnights“, бяхме на път към мястото около четири часа преди Суифт да продължи, за да имаме достатъчно време за вземете стоки и хванете нейните откриващи, Грейси Ейбрамс и Хаим.

Сцената извън стадион SoFi беше жизнена и осезаема. Майки и дъщери в еднакви костюми бяха забелязани да позират за снимки и ние се преплитахме през групи от искрящи посетители на концерти, представящи всяка ера от музикалното творчество на Суифт, докато най-накрая намерихме нашия вход.

Беше на опашка за стоки, когато към нашата група за първи път се обърна друг колега Swiftie, за да размени гривни за приятелство, и моментът е основен спомен, който ще остане в паметта ми. Моят приятел, който така самоотвержено доброволно стоеше на опашката по време на началото на шоуто, по-късно успя да грабне едно от онези ексклузивни за концерта вирусни сини вратове.

На нашите места, в секцията с 200 в центъра, ние се радвахме на перфектната си гледка и когато започна този двуминутен часовник за обратно броене, възгласите от публиката кънтяха в главата ми, ставайки все по-силни и по-силни с всяка изминала секунда, докато светлините угаснаха и Суифт най-накрая се появи на сцената.

Тейлър Суифт изпълнява "Eras Tour" в Лос Анджелис през август. Тейлър Суифт изпълнява "Eras Tour" в Лос Анджелис през август. Алън Дж. Шабен/Лос Анджелис Таймс/Гети изображения

Да стоиш на този стадион до над 70 000 Swifties, които колективно крещят и пеят бриджа на „Cruel Summer“ със Суифт на сцената, носеща своя емблематичен корсет „Lover“ с бижута, беше наистина нещо за гледане.

Цялото шоу е пълен спектакъл. Тотална стимулация. Мигащи светлини, подчертаващи масивната й сцена, сложни декори и блестящи костюми, допълващи перфектните й вокали, докато пееше всичките си най-големи хитове от последните 17 години, ера по ера.

Епичното пътешествие ни преведе през „Fearless“ и „Red“ епохите, с песни като „Love Story (Taylor's Version)“ и „I Knew You Were Trouble (Taylor's Version)“, предизвикващи носталгично настроение и членовете на публиката, пеещи на всеки единична лирика.

Енергията на комплекта от епохата на „Reputation“ – моят личен фаворит, с песни като „Are You Ready For It“, „Delicate“, „Don’t Blame Me“ и „Look What You Made Me Do“ – беше електрическа като Суифт се виеше около сцената си, пеейки емблематичните си песни.

Тейлър Суифт изпълнява "Eras Tour" в Лос Анджелис през август. Тейлър Суифт изпълнява "Eras Tour" в Лос Анджелис през август. Кевин Уинтър/TAS23/Гети изображения

Нейната изключително благодарна публика аплодира няколко минути след „Проблеми с шампанското“ в ерата на „Evermore“, едно от най-дълго стоялите О, които е получавала до момента. Аплодисментите бяха толкова силни, че дори тапи за уши не биха прикрили пискливостта.

Други моменти в шоуто, особено епохата „Фолклор“, се почувствах супер лични както като слушател, така и като нещо като страничен наблюдател, свидетел на най-дълбоките емоции на Суифт, нещо, за което тя е говорила толкова много пъти преди по отношение на собствената си връзка с това 2020 албум.

Суифт издаде не по-малко от четири нови албума, включително „Folklore“, от последното си турне през 2018 г. Най-накрая да я видя да изпълнява тези песни на концерт, след като се свърза толкова дълбоко с този албум през най-мрачните дни на пандемията, беше почти прекалено. Чувството наистина се материализира по време на „My Tears Ricochet“, може би една от най-тъжните й песни и за мен една от най-красивите й. Точно в този момент изхлипах, а приятелите ми се смееха – разбира се, забавно.

Разбира се, спекулирахме с месеци кои изненадващи песни ще получим и когато тя изпя „King of My Heart“ от албума си „Reputation“ от 2017 г. като втората си изненадваща песен, тълпата полудя, включително и аз. „I Know Places“ от нейния мегахитов албум от 2014 г. „1989“ беше първата изненадваща песен.

Тейлър Суифт изпълнява "Eras Tour" в Лос Анджелис през август. Тейлър Суифт изпълнява "Eras Tour" в Лос Анджелис през август. Алън Дж. Шабен/Лос Анджелис Таймс/Гети изображения

В края на нощта бяхме в пълно страхопочитание. Едва успях да вървя до този момент, но Суифт изпълняваше перфектно хореографията си, докато удряше тези високи ноти в „Karma“ в края на тричасовия си сет. По време на петото й шоу за шест дни. Майсторски клас по издръжливост.

Тъжни, че свърши, но благодарни за преживяването, ние напуснахме мястото, чувствайки се много част от общност от (предимно) жени, които ценят уважението, приятелството и овластяването един на друг. „Eras“ беше нещо повече от концерт – това беше ослепителна демонстрация на женственост за всички възрасти и тържество на индивидуалността с един общ знаменател: радостта от музиката.

На път да намерим моя прекрасен годеник, когото бяхме включили като наш шофьор за нощта, излязохме от стадиона и видяхме лицата на въодушевени Swifties с, изглежда, постоянни усмивки на лицата им. Моят е още там.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР