След месец започва най-очакваното кино събитие - София Филм Фест.

...
След месец започва най-очакваното кино събитие - София Филм Фест.
Коментари Харесай

Арт посоки с Галя Крайчовска: Какво да очакваме на София Филм Фест

След месец стартира най-очакваното кино събитие - София Филм Фест.

Продължаваме да разкриваме филмите и гостите - „ Ирина ” на Надежда Косева ще направи своята премиера на фестивала.

„ Акцентът във кино лентата попада върху човечността. Водещото за екипа при основаването му беше предизвикването да намерим лъч вяра и добрина в житейска обстановка, която е на ръба на човешкото ”, споделя Надя Косева за дебютния си пълнометражен филм.

В центъра на историята е младата Ирина, която се съгласява да стане сурогатна майка, с цел да устоя фамилията си. Тежкият избор ѝ разкрива нови страни на живота и за любовта и прошката. В ролята на Ирина е младата актриса Мартина Апостолова, която дебютира в игралното кино.

Радвахме се и на успехите на „ Не ме докосвай ”, със съществено българско присъединяване - „ Златна мечка ” на Берлинале и още влиятелни оценки. Още на следващия ден ще го забележим на роден екран.

Ирмена Чичикова грее във кино лентата на на румънската режисьорка Адина Пинтилие, а копродуцент от българска страна е Агитпроп. „ Не ме докосвай ” е самоуверено пътешестване с бездънен взор към персоналното пространство. Лара, Томас и Кристиан потеглят на това прочувствено пътешестване, като се пробват да преодолеят старите модели на държание, да отстранен защитните механизми и табута и да почувстват същинската независимост.

Клинт Истууд и Брадли Купър се събират в " Трафикантът ". Новият филм на режисьора-актьор се базира на същинската история на Лео Шарп - деец от Втората международна война.

Истууд влиза в ролята на 90-годишния градинар, прочут с прелестните си лилии и медали от войната. Но на остарели години Шарп стартира да транспортира опиати за мексикански картел и попада под ударите на закона. Заловен е в Мичиган с пратка на стойност 3 милиона $, скрита в остарелия пикап. Адвокатът му пледира, че клиентът му страда от деменция и присъдата понижава до три години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР