След месец почивка, в който съзерцава залеза под палмите на

...
След месец почивка, в който съзерцава залеза под палмите на
Коментари Харесай

Миро води „Месия” за бис под звездите

След месец отмора, в който съзерцава залеза под палмите на Корфу и комбинира рисуването с изключен телефон в дома си в Княжево, Миро е подготвен за подвизи под светлината на прожекторите. Дългоочакваният албум „ Месия ” ще бъде показан с турне в летните театри на четири града, а гърба му на сцената ще пазят Цветан Недялков (китари) и Венелин Венков (ударни) от „ Ку-ку бенд ”, написа в. " Монитор ". Класически привкус на аранжиментите ще придадат девойките от Hypnotic, а беквокалите са поверени на финалисти от „ Гласът на България”. Първия си бис под звездите „ Месия” ще получи в Бургас на 30 август, а ден по-късно Миро ще го води във Варна. На 2 септември музикантите ще дебаркират в Русе, а почитателите в Пловдив ще получат дозата си първокласен поп на 13-ти. Мястото на срещата е Античният спектакъл, към който артистът има необикновен сантимент.

Сред посетител звездите в спектаклите ще бъдат Невена Цонева и рапърът Dim4ou, стрелял с рими в шлагера „ Скочи над мен”. Компания зад микрофона на Миро ще прави и Цветелина Янева, която неотдавна направи крачка настрана от фолка, тествайки френското „ р” на 100 кила в „ Четири червени луни”. Янева е второто оборотно име от лекия род, с което Миро крои общ план. Както в тази ситуация с Анелия и тук геният от Добрич ще заложи на класическо поп парче, с цел да не провокира ужас измежду почитателите си. „ И Анелия, и Цвети са музиканти. Имат приключено обучение, показват се с съответна терминология и пеят прелестно. Има доста сътрудници, които залагат единствено на три акомпанимента и едно луупче в студиото. Ани и Цвети са друга класа”, аргументира избора си на дуетни партньорки Миро.

Кръстник на песента му с Цветелина Янева - „ Говори ми с любов”, е Слави Трифонов „ Този толкоз известен и обичан виолист постоянно употребява репликата „ Искам да ми приказваш с любов”. С Цвети направихме парче, което да задоволява потребностите на двама ни, без да избягаме от мейнстрийма”, изяснява звездата.

„ Месия” е записван в границите на три години в София и Милано. Работата по него бе приключена предходната пролет в студиото на продуцента на група „ Пух” Филаделфо Кастро в Комо. Като интродукция към лятното турне Миро ще пусне и чисто нов сингъл, за чийто клип отглежда усърдно брада и мустаци по казашки обичай. Работното му заглавие е „ Като сватбена халка”, а музиката е на македонския хитмейкър Оцко. Текстът е на „ Каризма”, като с британската част се е заела живеещата от години в Лондон Галя.

Оборотният в предишното дует сглобил лириката на парчето с преписка в обществените мрежи и артистът е извънредно горделив от крайния резултат. С Галя се чуват през ден и в един от последните им диалози тя му разказала куриоз – с приятеля й отмаряли на плаж в Палма де Майорка и от прилежащата хавлия непознато момиче се надигнало и озадачено изрекло „ Галя?!”. „ Тя не желае да се взират в нея. Неприятно й е. Тук я демонизираха. Преди време я бях помолил да опровергае всички простотии, които се пишат по неин адрес, само че тя отхвърли. Не й се занимава. В момента е извънредно щастлива, заема виновна мениджърска позиция и се оправя добре”, показа в едно от последните си тв изявленията Миро.

В Обединеното кралство преди десетилетие той среща и дамата, с която обмисля да сътвори семейство. Избраницата му се споделя Ели и има сполучлив бизнес в Лондон. Виждат се три, четири пъти годишно и това им е почивката. На прага на 40-те Миро е на път да сътвори завещание, друго от музикалното. „ Говорим си непрестанно с моето момиче за това да стана създател на нейните деца. Тя твърди, че ще са доста хубави И постоянно й споделям, че това не може да се случи за мен, в случай че не влезем в брак и не се разберем къде ще живеем. Защото тя е в Лондон - а аз съм тук. Единственият късмет е да продаде бизнеса си и да отидем да живеем на топличко, в околните страни. Ако отпътува при нея - по какъв начин ще съм й потребен? Това е един стресов път, който би трябвало да изминем дружно с нея, и ще съм й в тежест, а мъжът би трябвало да е опора на жената”, изповяда се пред bTV артистът. Бегла визия за това какви грижи изисква един хлапак той има от племенника си Давид, с който имат извънредно мощна връзка. Въпреки това Миро е наясно, че школа за бащинство няма и човек се оправя с тази отговорност в придвижване, с доста обич, осланяйки се главно на интуицията си.

САМО ФАКТИ

* Роден е на 10.03.1976 година, гр. Добрич
* Завършва локалната филантропична гимназия със компетентност „ Руски език “.
* Бъдещата поп звезда става композитор от мързел – симулирал, че свири подадената мелодия, а в реалност импровизирал върх?вишите.
* Първата група, с която стартира да гради меломанска просвета, е “Тоника СВ”.
* Свири на пиано от 7-годишен. По гледище на татко му Миро трябвало да свири по 2 часа дневно, само че под нотните му листове постоянно дремели списанията “Пиф” или „ Дъга”.
* Миро е съосновател на евангелския хор в Добрич.
* На 18 година печели „ Златният Орфей” с песента „ Дали не сгреших” на Митко Щерев. Изключителна поддръжка на дебютанта тогава оказва Йорданка Христова. „ Тя беше слънце, извънредно сладка. С няколко думи ме накара да се отпусна”, споделя с признателност Миро.
* Определя за собствен максимален плюс и минус аналитичността си. Ако може да промени нещо в навиците си, то това е да спре да закъснява за срещи. Дразни се и на обстоятелството, че гори като бенгалски огън и в сложни, и в безметежни интервали от живота си. „ Но в случай че не притежавах тази свръхемоционалност, надали щях да напиша песните, които към този момент имам”, споделя Миро.
* Сред филмите, които е гледал над пет пъти, са Arizona Dreams и Star Wars.
* Любимият му артист е Марлон Брандо, а при изпълнителите смъква шапка на Франк Синатра.

АЛО, АЛО. Със сестра му пеели на непознати по телефона

Като дете Миро набирал инцидентни телефонни номера и правел серенади на изцяло непознати. Инициативата била на сестра му. „ Интересно беше, че като ме чуеха, никой не затваряше, а най-после ни благодаряха за изпълнението”, спомня си задочната среща с първата си аудитория артистът. Вечер със сестра му сядали зад пианото и свирели на отворени прозорци, положителната звучност сред блоковете разнасяла творбата до оптимален брой съседи и те приветствали напъните им.
Огромната обич на Миро към музиката се отключила, до момента в който боледувал от тежка пневмония и единственото му забавление било да слуша радиоточката. Спомня си с трогване и песента, прекроила съзнанието му в годините на „ Кореком” и лимонадата на прахуляк – How Deep Is Your Love на Bee Gees. “И до през днешния ден, като чуя гласовете на Тома Спространов и Данчо Стълбицата, нещо ми трепва, става ми толкоз мило”, признава изпълнителят на „ Върхът на планината”.

С Димитър Рачков въртели търговия

Слабо прочут факт е, че Миро е отбивал военния си дълг един до друг с Димитър Рачков. С артиста се засекли в отделение в Грудово и си паснали на мига. „ Митака беше по-слаб и с доста повече коса. Още тогава беше заобиколен от красиви жени”, спомня си артистът.
В казармата той влиза, откакто печели „ Златният Орфей”. Облича шинела в разгара на Виденовата зима, когато цената на парите се мени с часове. За да оцелее, Миро продава част от микрофоните си. Използва Рачков, с цел да ги пласира. „ Виновен съм, че още не съм му дал %. Ако те костваха 500 $, Митака ги продаваше за 700”, сподели пред bTV Миро.

Заради ореола му на изгряващата музикална звезда старшините в ротата го вземат на майтап и постоянно го карат да пее „ Ох, яж бананите” - кръчмарски шлагер от зората на турбофолка. „ Има неща, които не бих изпял и против доста пари, само че когато става въпрос за гарнизонен отпуск, човек е подготвен на всичко. Никога повече не желая и да чуя за тази песен”, отсече Миро.

Живее с 2 котки и 5 кучета

Домашният зоопарк на Миро включва две котки и пет кучета, порода улична превъзходна. Певецът ги отглежда в двора на къщата си кв. Княжево. Когато гласовитият добричлия отсъства за дълго, грижата за тях се поверява на съседите или на другари. Едно от кученцата съумя да вкара стопанина си в премеждие. Бечи бил даден за развъждане на семейство с дете, само че избягал. Миро го пусна за търсене във Facebook и не след дълго положителни хора разпознали животинчето от фотосите на гробището в „ Ор­­­лан­дов­ци”. Върнали го на гласовития му притежател и той повече не го дал на никого.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР