След мен и потоп - така определя проектобюджет 2021 лидерът

...
След мен и потоп - така определя проектобюджет 2021 лидерът
Коментари Харесай

Христо Иванов: Бюджет 2021 на Борисов - след мен и потоп

След мен и потоп - по този начин дефинира проектобюджет 2021 водачът на " Да, България " в пост, оповестен във Фейсбук профила му. " Позор! ", обобщава той.
Публикуваме цялото му мнение:
" На изпроводяк Борисов желае да ни натовари с рекорден недостиг и голям нов външен дълг. Явно по този начин си показва изискванията, при които някой ще си спомни за него с положително. На процедура методът му е “след мен и потоп ”. Проектобюджетът на ГЕРБ за 2021 година е позор за партия с рекламация да е " дясна ".
Предложеният от ГЕРБ бюджет е знак на фискална безнаказаност. Залагат се големи разходи без сериозна оценка на въздействието и еластичност за пренасочване при липса на успеваемост. Пълно неявяване на аргументация и планове за предстоящите резултати. Управляващите възнамеряват да хвърлят големи пари, без явен резултат за жителите и бизнеса.
Подобен метод е пагубен в години на икономическа рецесия. Всички запаси са изчерпани, а в новия бюджет такива не са планувани. Няма и от къде да се появят: идва моментът за заплащане на ненаправените промени, които в този момент ще би трябвало да бъдат въвеждани шоково като антикризисна мярка.
Правителството е възнамерявало бюджет като за последно. Всички популистки ограничения се показват като „ краткотрайни ”, само че действително ще останат като тежест за всяко последващо държавно управление.
Предвидените доходи са нереално повишени. Този бюджет нарушава правилата на обективност и безпристрастност при бюджетното обмисляне. Продължава порочната процедура (2 милиарда лева са планувани за това) да се наливат пари от бюджета безотчетно в капитала на държавни сдружения, с цел да се заобикалят условията за публични поръчки, с което се улесняват кражбите и зареждането на Сарая на Доган и Пеевски с корупционен запас.
С този проектобюджет се бетонира подмолния и подкупен метод на ръководство и извънредно неефективното консумиране на обществения запас.
Както и с изчезналия проект за възобновяване, вместо визия за рационализация и развиване, имаме програмирано разграбване по време на рецесия. Борисов очевидно знае, че се прости с властта и залага бюджетна бомба с часовников механизъм в основите на страната. Така, до изборите и промяната на държавното управление той ще може да харчи като вманиачен и да си пазари поддръжка, а новото ръководство ще наследи изтърбушена хазна. При това, харчовете са програмирани по този начин, че да има доста порции за Сарая и другите корупционни кръгове, които Борисов обслужва с вярата това да му обезпечи свободата и спокойствието след слизането от власт.
Позор! "
 Анализ: Бюджет 2021 – рекордно харчене и без спешни ограничения Анализ: Бюджет 2021 – рекордно харчене и без спешни ограничения
Хюстън, имаме проблем. Съдейки по всички вести и изявления от страна на държавното управление по тематиката, наподобява, че Бюджет 2021 ще е най...

Критики към проектобюджета за идната година, публикиван от Министерство на финансите, към този момент се чуха и от ляво, и от дясно в политическия набор. Вчера Николай Василев го назова също  " избирателен бюджет " на безредните разходи.
Днес някогашният финансов министър Петър Чобанов съобщи, че, което ще вкара България в дългова серпантина.
От " Републиканци за България " го дефинираха като
Какво планува самият проектобюджет 2021?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР