След медицинските сестри, и фелдшерите излязоха на протест.Основното им искане

...
След медицинските сестри, и фелдшерите излязоха на протест.Основното им искане
Коментари Харесай

Фелдшерите протестират с искане за собствена съсловна организация

След медицинските сестри, и фелдшерите излязоха на митинг.
Основното им искане е да се отделят в своя съсловна организация, както е при зъболекарите, лекарите и фармацевтите, да имат свои стандарти и вътрешна регулация. В момента те са част от Асоциацията на експертите по здравни грижи.

Не желаеме пари, а равнопоставеност, обявиха фелдшерите. Недоволството им е от години. Настояват за смяна в Закона за съсловните организации, с цел да могат да учредят лична.
Филип Маринов - ЦСМП Смолян: Не може сестри, фелдшери, рехабилитари, зъботехници, всички под един знаменател. Има голяма разлика във всяка една специалност. Александър Александров - ръководител на Национално съдружие на фелдшерите: Ние сме натикани в една организация на експерти по здравни грижи. По закона за висшето обучение всяка контролирана специалност би трябвало да има обособена съсловна организация.  И фелдшерите излязоха на митинг И фелдшерите излязоха на митинг
След медицинските сестри и фелдшерите излязоха на митинг. Какви са техните претенции? От Министерство на здравеопазването вижте директното включване на Ма...

На митинга бяха пристигнали фелдшери от цялата страна. Той беше подсилен и от протестиращите медицински сестри, рехабилитатори и физиотерапевти.

Вили Батакчиева - ЦСМП Пловдив, филиал Куклен: Ние сме Батмана на българското опазване на здравето - хората, които запълват луфтовете на системата, недостига на здравните фрагменти. Вълкан Вълкано - фелдшер, ЦСМП филиал Царево: Протестираме против статуквото. Защото статуквото е проведено по този начин, че да бъдем мачкани, с цел да се усещаме всичко друго, само че не и почтени на мястото си.
Решението за митинг идва, откакто съгласно протестиращите здравният министър Кирил Ананиев е пренебрегнал желанието им за разговор. Днес среща с министъра имаше. Той ще организира диалози с народните представители по настояването на фелдшерите да образуват самостоятелна съсловна организация.

Ако до 7 април няма решение на проблема, митингите ще продължат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР