След масовото напускане на членове от структурата на ГЕРБ във

...
След масовото напускане на членове от структурата на ГЕРБ във
Коментари Харесай

След Видин и ГЕРБ-Плевен се разбунтува

След всеобщото овакантяване на членове от структурата на ГЕРБ във Видин и в Плевен избухна протест.

Отворено писмо до ръководителя на ГЕРБ изпратиха до локалните медии от общинското управление на партията в Плевен. Писмото е провокирано от проблеми на локалната конструкция с регионалния координатор на ГЕРБ - Мирослав Петров. Той е и регионален шеф и беше назначен отпред на регионалната партийна конструкция в навечерието на локалните избори през 2019 година На районния избор Петров се яви като кандидат-кмет.

В писмото се твърди, че „ от назначението на новия регионален координатор вътрешнопартийният живот върви от неприятно към по-лошо. “ Че решенията на Петров се взимали на мрачно и след съвещания с представителите на Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация в града.

Писмото е подписано от ръководителя на общинската конструкция Петя Василева и още осем членове на ГЕРБ в града.

Рокадите в локалната конструкция бяха направени през юли предходната година, когато по решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Мирослав Петров смени депутата Владислав Николов. Тя стана факт откакто Бойко Борисов изрази неодобрение от работата на плевенската организация и напряко съобщи, че ще чисти „ до корен “ организациите в Плевен и Добрич.

Депутатът Красимир Велчев, който е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, изясни тогава, че причина за промяната са „ недобрите резултати на партията и допускането на разделяне в редиците на ГЕРБ в Плевенско. От ГЕРБ-Плевен потегли кариерата на Цецка Цачева.

Междувременно стана ясно, че регионалното управление на ГЕРБ-Плевен ще организира работно заседание с представител на Изпълнителната комисия на партията на 4 юни 2020 година в централата на ГЕРБ в града.

Ето цялостният текст на отвореното писмо:

Г-н Борисов,

Обръщаме се към Вас, с цел да Ви уведомим, че за следващ път Ви заблуждават за обстановката в Плевенската конструкция на партията, която оглавявате.
От назначението на новия регионален координатор вътрешнопартийният живот върви от неприятно към по-лошо. След локалните избори през 2019 година общинските съветници от ГЕРБ, под бруталния напън на Областния координатор, стартират да губят качеството си на източник на политики, кореспондиращи с правилата на партията. Задкулисието в партията доближи своя връх. Всички решения на Областния координатор по отношение на локалната конструкция и държанието в Общинския съвет се взимат на мрачно, след съвещания с представителите на Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация в града.

За да не бъдем голословни, ще приведем няколко фрапантни образеца:
1. През месец март, в споразумение със своите другари от Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация, господин Петров направи опит за промяна на Председателя на Оценка за съвместимост от Политическа партия ГЕРБ в интерес на избор на ръководител от Българска социалистическа партия. За наша наслада, опитът се провали, само че единствено тъй като двамата кандидати са несравними величини и на повторното гласоподаване сътрудниците от множеството групи в Общинския съвет демонстрираха здрав разсъдък.

2. Говорейки от Ваше име, господин Петров поредно упражнява напън върху общинските съветници за консолидация с Българска социалистическа партия против десния кмет на Плевен, в отговор на жеста на претендента за кмет на Плевен от Българска социалистическа партия, който заявява поддръжка за нашия претендент на втория тур (което действително не се случи).

3. Областният координатор оказва непрекъснат напън върху общинските съветници да не показват отзиви и вземат решения, които не са в сгода на Българска социалистическа партия, без значение от публичния интерес.

4. Настройва кметовете на дребните обитаеми места, издигнати от Политическа партия ГЕРБ и спечелили локалните избори, против общинските съветници и общинското управление.

5. Оказва напън върху общинските съветници и общинското управление да не вземат участие в листата на Политическа партия ГЕРБ за парламентарните избори през 2021 година, тъй като вижда в тях опасност.

6. Спрени са всички партийни начинания, тъй като той не може да провежда хора, а благовидният предлог е „ липса на средства “.

7. За всички решения на господин Петров ние научаваме от локалните партийни централи на Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация, в това число и за иден удар по Общинското управление и общинските съветници, които не играят по неговата свирка.

8. Непрекъснато се уронват достойнството и достолепието на общинското управление и общинските съветници, които, както се оказва, последни научават за желанията на господин Петров по отношение на тях.
В резултат на нелогичното държание на господин Петров, в центъра на което е личното му его и околните му контакти с горепосочените локални централи на Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация, както и на очебийно враждебното му отношение към одобрените в досегашната история на партията локални деятели и явното предпочитание за реваншизъм, е изгубено доверието на младите, образованите, интелигенцията в града, което не може да не ни тормози.

Последната опасност на господин Мирослав Петров е, че на конференция ще смъкна доверието си от нас. Въпросът е с какво самочувствие човек, пристигнал преди две години в организация, която други са градили с толкоз труд и твърдоглавие от основаването й, човек, който разрушава, а не съгражда, се осмелява да прави такива изявления. Не той от нас, а ние смъкваме доверието си от него, доверие, което той по този начин и не можа да заслужи.

Във връзка с горното, Ви призоваваме да не се доверявате на едностранчивата и изкривена информация, която господин Петров предава на централата на Политическа партия ГЕРБ, а да изслушате нашите доводи, които, апропо, бяха споделени още преди локалните избори и се потвърдиха след тях, че господин Петров не е в положение да оглавява конструкция ".

Писмото е подписано от 9 души:
1. Петя Василева – Председател на Общинската организация на Политическа партия ГЕРБ и зам.- ръководител на Общински съвет – Плевен
2. Владислав Монов – Секретар на Общинската организация и общински консултант
3. Мартин Митев – Председател на Общински съвет - Плевен
4. Д-р Йордан Георгиев – член на Общинското управление и общински консултант
5. Христослав Михайлов – член на Общинското управление и общински консултант
6. Веселка Лилова – Председател на общинската организация на ЖГЕРБ и общински консултант
7. Йордан Грижов – някогашен регионален координатор на Младежи ГЕРБ и общински консултант
8. Цветелин Горанов – общински консултант
9. Пламен Бешков – член на Общинското управление и кмет на с. Дисевица

От членовете на Общински съвет - Плевен от групата на ГЕРБ в сегашния мандат в този лист не участват Валентина Вълчанова и Генади Динков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР