След масирания ракетен удар на Русия по територията на Украйна

...
След масирания ракетен удар на Русия по територията на Украйна
Коментари Харесай

Китай зове Русия и Украйна към преговори

След масирания ракетен удар на Русия по територията на Украйна Китай още веднъж прикани страните да стартират мирни договаряния допустимо най-скоро, заяви УНИАН.

Гън Шуан, заместник-постоянен представител на Китай в Организация на обединените нации, съобщи по време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че това е единственият метод да се " предотврати ескалация " на войната и да се предотврати нуклеарна рецесия .

" Диалогът и диалозите са единственият път напред. Страните би трябвало да стартират директен ангажимент и да се върнат към дипломатическите договаряния допустимо най-скоро ", съобщи Гън Шуан.
 Украйна е свалила 51 от 67 съветски крилати ракети в сряда
Украйна е свалила 51 от 67 съветски крилати ракети в сряда

Залужни: Русия не може да победи въоръжените сили на Украйна и врагът води война с цивилни

Той съобщи, че този развой би трябвало да бъде подкрепят и от интернационалната общественост.

" Още един път призоваваме страните да проявят въздържаност, тъй че дейностите им да не изострят борбата и тя да не излезе отвън надзор ", акцентира представителят на КНР.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани през вчерашния ден Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да предприеме дейности за преустановяване на съветските въздушни удари против жизненоважна инфраструктура в страната му, оставили за следващ ден украинските градове без електричество и отопление пред настъпващата зима, съобщи " Ройтерс ".

Зеленски прикани на Русия да бъде отказано право на глас при гласуването на всяко решение, обвързвано с нейните дейности.

Посланикътн в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд съобщи, че съветският президент Владимир Путин явно употребява зимата като оръжие , с цел да аргументи голямо страдалчество на украинския народ.

Посланикът на Русия в Василий Небензя отхвърли безразсъдните закани и ултиматуми от страна на Украйна и нейните западни поддръжници.
 Промениха ли Китай и Индия позицията си за войната на Русия?
Промениха ли Китай и Индия позицията си за войната на Русия?

Със сигурност има неспокойствие в един свят, изтощен от война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР