След маратонски преговори, продължили над 10 часа, европейските лидери успяха

...
След маратонски преговори, продължили над 10 часа, европейските лидери успяха
Коментари Харесай

Кои са най-важните акценти от споразумението на ЕС за миграцията

След маратонски договаряния, траяли над 10 часа, европейските водачи съумяха да реализират съглашение за справяне с миграцията, което да е задоволително за всички страни.

Испанският министър председател Педро Санчес съобщи, че ще бъдат отпуснати повече средства за справяне с проблема, а италианският му сътрудник - Джузепе Конте, съобщи, че страната му към този момент не се усеща сама.

Една от главните хрумвания е на съглашението е, вътре в рамките на Европейски Съюз да се основават контролни центрове за мигрантите. Там те ще бъдат одобрявани и изпращани в други страни, само че без право на избор в кои тъкмо.

Създаването на центрове и приемането на мигранти ще бъде на непринуден принцип.

 Лидерите на Европейски Съюз се споразумяха за миграцията след инфарктни 12-часови договаряния Лидерите на Европейски Съюз се споразумяха за миграцията след инфарктни 12-часови договаряния
След близо 12-часови диалози европейските водачи съумяха да реализират съглашение за справяне с миграцията, което да е задоволително за всички страни.

Друг значим акцент от съглашението е препотвърждаването на основаването на платформи отвън Европейски Съюз, най-много Северна Африка, където ще бъдат приютявани мигранти, избавени от кораби в Средиземно море. В този смисъл водачите се схванаха да дават повече средства за подкрепяне на Африка.

Европейските водачи взеха решение още да се ускори ролята на организация Фронтекс по границите.

Днес Срещата на върха продължава с друга значима тематика - Брекзит, а също и промяната в Еврозоната.

На срещата ще участва и министър председателят Бойко Борисов, който се чака да разгласи напредъка на България по пътя за извършване на критериите за банкет в чакалнята на Еврозоната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР