След манията по FaceApp, нов уебсайт използва изкуствен интелект, за

...
След манията по FaceApp, нов уебсайт използва изкуствен интелект, за
Коментари Харесай

След FaceApp: приложение показва как биха ви нарисували великите художници

След манията по FaceApp, нов уеб страница употребява изкуствен интелект, с цел да превърне селфитата ви в картини от класическото изкуство, оповестява bTV.
 Пенсионери превзеха обществените мрежи
AI Portraits употребява огромна база данни от над 45 хиляди творби от XV в., с цел да “нарисува ” класически портрет на всеки от нас.

В интернет и на пазара за приложения съществуват доста други сходни стратегии, но с една основна разлика, уебсайтът употребява технология, наречена Generative-Adversarial Network (GAN). В предишното тя е била употребена както за стряскащо околните с действителността подправени видео изображения, по този начин и за много смешните и нелепи маски за Хелоуин.

GAN е основана от две неврални мрежи, които работят между тях, с цел да основат безапелационен краен артикул. Първата е така наречен дискриминатор. Тя е подготвена да разпознава лицата на разнообразни известни персони. Втората е генератор. Тя се учи по какъв начин да основава нов портрет въз основата на която и да е фотография.

Крайният резултат е портрет, който (в множеството случаи) прилича много на оригинала. Но не 100 %. Такава е и била задачата на създателите.

След проблемите със сигурността на FaceApp, основателите на AI Portraits бързат да успокоят, че фотосите ви само се съпоставят с творби на изкуството и не се резервират в база данни, а се изтриват незабавно след генерирането на портрета.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР