След малко повече от седмица София ще бъде домакин на

...
След малко повече от седмица София ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Стартъпи от Силициевата долина идват на Webit в търсене на инвестиции

След малко повече от седмица София ще бъде хазаин на най-голямото събитие на за стратиращи компании в света - Founders Games, част от Webit.Festival Europe 2019.

За поредна година екипът на Webit избра най-хубавите 200 измежду цели 4000 претенденти от целия свят, които ще се борят за огромната премия в конкуренцията - инвестиция от до €200 000.

Но това е единствено дребна част от опциите, които стартъпите получават с присъединяване си във фестивала. Те освен ще имат опция да показват активността си пред 10 000 гости на Webit.Festival, само че и да впечатлят над 500 евентуални вложители.

Събитието утвърждава ролята на София като цифрова столица. Тази година цели 27 града се състезават да бъдат домакини на Webit. По време на Webit.Festival Europe 2019 ще бъде разгласен спечелилият в тази конкуренция, като несъмнено това надалеч не значи, че Webit напуща рамките на България.

Тази година цели 9 стартъпа от Силициевата котловина идват в София, с цел да търсят благоприятни условия за финансиране. Това демонстрира, че през годините Webit съумя да утвърди България като софтуерна дестинация и даже компании, основани в Меката на вложенията са склонни да пропътуват хиляди километри, с цел да бъдат част от събитието.

Webit дава на тези прохождащи компании билети за събитието, изложбени пространства и невиждана опция да опишат за активността си пред топ аудитория.

Цели 65% от всички стартъпи, които вземат участие на Webit, получават нужното им финансиране до 6 месеца след събитието. В същото време едвам 30% завършват активността си несполучливо, при приблизително 95% крах в стартъп бранша.

“Горд съм с обстоятелството, че променяме имиджа на София и България по целия свят. До в този момент 9 компании, основани в Силициевата котловина (и 4000 други от цялостен свят) са кандидатствали за стартъп надпреварата на Webit - Founders Games. Представете си какво значи за София компания от сърцето на нововъведенията и вложенията в света да види опция за бизнес развиване и приемане на финансиране и да лети от там до тук, с цел да търси успеха”, съобщи изпълнителният ръководител на Webit.Foundation доктор Пламен Русев.

Сред топ лекторите на Webit личат имената на изпълнителният шеф на Airbus Defence and Space Дирк Хоке, вицепрезидентът на Amazon Пол Майснер, съоснователят на Crispin Porter + Bogusky, Чък Портър, президентът на D-Wave Systems Бо Евалд, старши сътрудникът в McKinsey & Co, Пол Уилмот, заместник-директорът на Световната комерсиална организация Янов Фредерик Ага, еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел и още мнозина.

Пълен лист на лекторите на Webit.Festival Europe 2019 можете да видите тук, а билети за събитието можете да закупите тук. Елате на Webit и станете очевидци на Бъдещето, което идва у нас!

Медийно партньорство

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР