След малко повече от година Русия и Китай ще бъдат

...
След малко повече от година Русия и Китай ще бъдат
Коментари Харесай

Гигантски мост ще свързва Русия и Китай

След малко повече от година Русия и Китай ще бъдат свързани с мост. Строежът на първото оборудване от подобен вид върви по проект. Очакванията са да донесе стопански изгоди и за двете страни, предава Българска национална телевизия. Строежът на моста е почнал в края на 2016 година.
Дължината му е 19.9 км, необятен е 14.5 метра, а в най-високата си точка ще бъде 1283 метра.
До момента строителството върви без съществени сривове, а връзката сред съветския и китайския екип е доста добра. Ли Чан, заместник-управител на компанията, която строи моста: Всеки път повеждам съветските си сътрудници на градежа и дружно вършим инспекциите. Ако има някакви проблеми ги решаваме дружно и на място.
Строителите са изработили стройна скица и се виждат един път месечно, с цел да уточнят хода на плана и стадиите на работа. Бизнесът и от двете страни на оборудването е уверен, че изгодите от него ще са големи. Очакванията са през моста да минават по към 6 милиона тона артикули годишно. А това подсигурява икономическия подем на района. Людмила Старкова, министър на икономическото развиване на Амурска област: Това е огромен интернационален план, който ще даде подтик за развиване освен на Амурска област, само че и на целия район.
Разчитаме, че всички искащи ще могат да се включат в интернационалното съдействие с Китай. Очаква се да се усили и туристическият поток сред Русия и Китай, а първият мост, който ще ги свързва би трябвало да бъе приключен през октомври 2019 година
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР