След македонския президент и гръцката опозиция се противопостави на споразумението

...
След македонския президент и гръцката опозиция се противопостави на споразумението
Коментари Харесай

Срещу новото име: Яростна съпротива в Гърция и Македония

След македонския президент и гръцката съпротива се опълчи на съглашението за името. В този час в Народното събрание в Атина текат диспути по импортирания от партия " Нова народна власт " искане за избор на съмнение на държавното управление.

Късно нощес в Скопие хиляди македонци също стачкуваха против контракта и поддържаха Георге Иванов.

Привържениците на опозиционната МВРО-ДПМНЕ упрекват премиера Зоран Заев в национално изменничество поради направените отстъпки в разногласието с Гърция.
Бойко Борисов по тематиката „ Македония ”: Не желаеме да се намесваме във вътрешните работи на прилежаща страна Спорът е сред Гърция и Македония, да си го решат
Гръцката съпротива насочва същите обвинявания към премиера Алексис Ципрас. Цял свят, и най-много Европа, обаче поддържат съглашението.

„ Нашият канцлер беше доста ангажирана в този развой. Насърчаваме Македония да продължи по този път. Вече се реализират доста промени, и ви пожелаваме успех”, сподели немският външен министър Хайко Маас.

Споразумението за името би трябвало да бъде подписано от двамата министър председатели в събота в Преспа.

„ Напът сме да приключим един спор, който като камък тежеше на нашия прогрес и ни заключи в чакалнята, където прекарахме много години”, съобщи македонският външен министър Никола Димитров.
Бойко Борисов отхвърли среща с македонския президент Мотивът е позицията на Георге Иванов против постигнатата договореност с Гърция за името на Македония
Еврокомисарят по разширението Йоханес Хан изрази вяра Скопие да получи покана за участие до края на месеца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР