След мача между България и Англия на родна земя на

...
След мача между България и Англия на родна земя на
Коментари Харесай

Футбол с нови правила

След мача сред България и Англия на родна земя на 14 октомври, цяла Европа (а и не само) продължава да приказва за деянията на расизъм от страна на родните почитатели. Дори позорната загуба от британския тим не съумя да ни разочарова толкоз, колкото черното леке върху ентусиастите.

На фона на подадената оставка на шефа на БСФ и наложената санкция, от Българския футболен съюз подеха самодейност, с която да се опитат още веднъж да обединят почитателите на футбола, само че с една по-различна идея - футбол за всички .

Това е мотото, изписано на британски на новите " шалове на респекта ", който БФС показа през днешния ден.
 Снимка 452800

" Футболът постоянно ни разделя - на страни, на тимове, на почитатели на обичани играчи. Но също ни дели и по раса, по пол и по вяра. Ние имаме вяра, че над всичко това футболът би трябвало да ни сплотява. Вярваме, че футболът е за всички нас. Затова и създадохме The Scarf of Respect - шал, въодушевен от любовта към играта, която е равна за всички нас. Да заемем страна против расизма ", пиша на уеб страницата на самодейността.
 Снимка 452802

The Scarf of Respect е решен в цветовете на българския трикольор. На него виждаме и композиция сред черно и бяло, изобразяваща две ръце, които се ръкостискат, както и неутралното сиво. Надписът " Football for all " се вижда по еднакъв метод както от едната, по този начин и от другата страна на шала.

Проектът, с който БФС несъмнено съумя да ни изненада, бе показан със особено снимана фотосесия въз основата на националите в Бояна. На фрагментите виждаме част от мъжкия тим по футбол - като Ивелин Попов, Марселиньо и Божидар Краев, както и вратарката на женския народен тим Виктория Димова. На фотосите участват и футболисти от младежкия тим.
 Снимка 452801

Създаването на фенския шал е първата стъпка от проекта на футболния съюз за битка с дискриминирането по стадионите. Цената му е 25 лв., а всички средства от продажби ще отидат за финансиране на самодейността.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР