След лек спад във вторник броят на новите случаи на

...
След лек спад във вторник броят на новите случаи на
Коментари Харесай

Новите случаи на коронавирус пак тръгнаха нагоре при по-малко тестове

След лек спад във вторник броят на новите случаи на ковид отново потегли нагоре. В сряда бяха регистрирани 158 нови болни и още 7 смъртни случая. Така броят им се приближи до рекордните досега 166 случая за 24 часа от предходната седмица. Смъртните случаи към този момент са 230. Заразените медицински лица са се нараснали с 9 и броят им към този момент 414.

За денонощието са направени 3343 теста. Ден по-рано при рекордните 4 525 проби бяха открити 140 болни. Така за повторно се демонстрира наклонността за повече открити при по-малко проби.

Общият брой на откритите досега в България е 4989. 2676 от тях са излекуваните, като за последното денонощие се регистрират 94 възобновени.

Наред с това има и лек растеж на приетите в болница – 435 при един по-малко ден по-рано. Пак с един е нарастването и при интензивните случаи – 32 към сряда сутринта.

Отново най-вече случаи са открити в София – 43. Продължава разкриването на новозаболели и в Смолян – 36 през последните 24 часа при 60 ден по-рано. В града бе намерено ново огнище на болестта – в цех за автомобилни елементи. 14 са случаите в София-област, а в Кюстендил са дадени 12 позитивни проби. По 7 нови болни са открити в Пловдив и Пазарджик, 6 в Стара Загора, 5 в Благоевград и Сливен, по 4 в Варна, Бургас и Ямбол, 2 в Перник, Велико Търново и Разград, по 1 в Шумен и Монтана. Няма нови случаи в областите Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Плевен, Силистра, Търговище и Хасково.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР