След лечение и възстановяване от коронавирус, продължило близо 2 месеца,

...
След лечение и възстановяване от коронавирус, продължило близо 2 месеца,
Коментари Харесай

Шефката на COVID отделението в айтоската болница разказа за 2-месечната си битка с К-19

След лекуване и възобновяване от ковид, траяло близо 2 месеца, пулмологът доктор Силвия Маркова, е подготвена още веднъж да се върне при пациентите. 65-годишната лекарка има кабинет и управлява Коронавирус отделението на болничното заведение.

Заболяването при нея се развива тежко. "Въпреки цялата гама от лекуване - кортикостероиди, антибиотици, каквото ви пристигна на разум, аз на десетия ден направих двустранна пневмония и оттова нататък нещата станаха още по-зле. Падна ми доста сатурацията, под 80…

Цяла нощ бях на О2 в оптималното, което може да подава един концентратор - никакъв резултат от цялата работа! Сутринта към този момент бях, губят ми се часове ", спомня си доктор Силвия Маркова, шеф "Вътрешно поделение " – МБАЛ - Айтос, което за негативно време е преустроено в Коронавирус.

Успяват да обезпечат ремдесивир и положението й се усъвършенства за часове. "Следобед аз дишах и бях без температура. И повече не я повиших! Сложен и изработен в точния момент, той стопира в действителност навлизането на вируса вътре в клетката ", споделя доктор Силвия Маркова.

Докато лежи в отделението, лекарката не стопира да оказва помощ на сътрудниците си.

"Температура, зной, в случай че има, мога да кажа какво да се направи, с цел да не викат сътрудниците ми по полунощ. Аз по този начин и по този начин съм там... Даже когато ме изписаха, викат: "Ами в този момент, като те няма, какво ще вършим? ", споделя още тя.

Следва домашно лекуване с нескончаем зной, само че отново не отхвърля помощ.

"Съобщих, че стартирам работа от понеделник и всичките ми часове са запълнени от първия до последния към този момент, което значи, че има доста пациенти ", изясни доктор Силвия Маркова.

Всички те са щастливи, че лекар Маркова е здрава. А тя се кани да се върне и в отделението незабавно щом може да устоя през целия ден със защитно облекло и маска.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР