След Културната революция от 60-те и 70-те години осакатява китайската

...
След Културната революция от 60-те и 70-те години осакатява китайската
Коментари Харесай

Как Китай изпревари САЩ, Япония и Германия при електромобилите

След Културната гражданска война от 60-те и 70-те години осакатява китайската стопанска система, страната стартира да отваря пазарите си към външния свят. Целта e да се внедри софтуерно ноу-хау от чужбина, което локалните компании да могат да усвоят, написа MIT Technology Review.

До началото на 80-те години задграничните автомобилни производители са позволени, при изискване, че основат взаимно дружество с китайски сътрудник. Работейки с задгранични компании, тези китайски компании в последна сметка ще получат задоволително познания, с цел да действат независимо.

Или най-малко по този начин би трябвало да се случи на доктрина. Произведените от китайски компании коли след това наводняват пазара, само че значително са евтини копия - те наподобяват като непознати коли, само че моторите им не са толкоз положителни. Европейските и американските производители имат прекомерно огромна преднина, която Китай мъчно наваксва.

 Китай господства при заводите за акумулатори и продадените електрически автомобили
Източник:

Китай господства при заводите за акумулатори и продадените електрически автомобили

Единственият метод да бъде надмината останалата част от света, е като се заложи на изцяло нова технология. Това се случва с навлизането на електрически транспортни средства, които изискват по-малко механична трудност и разчитат повече на електронни умения.

Електрическият мотор на Chevrolet Bolt съдържа единствено 24 движещи се елементи. За съпоставяне, моторът с вътрешно горене на Volkswagen Golf има 149. Китай към този момент разполага с работеща индустриална верига за доставки на електронни съставни елементи, защото от години създава акумулатори, телефони и всевъзможни уреди за целия свят.

Китайските управляващи одобряват смяната от мотори с вътрешно горене към електрически мотори по метод, по който никоя друга страна не може да го направи. Производството на електрически транспортни средства е един от 10-те стълба на Made in China 2025 - държавен проект, чиято цел е страната да се трансформира в международен водач във високотехнологичните промишлености - и Пекин внедрява политики, с цел да генерира търсене.

 Електромобилите последователно изместват хибридите в избора на купувачите
Източник:

Електромобилите последователно изместват хибридите в избора на купувачите

От 2013 година насам в Китай са основани съвсем 500 компании за електрически автомобили, с цел да изпълнят проекта на държавното управление и да се възползват от дотациите, предопределени да генерират предложение.

На потребителите държавното управление дава обещание едно от най-трудните неща за приемане в китайските огромни градове: регистрационен номер. Заради битката със замърсяването броят на издадените регистрационни номера всяка година е строго стеснен. Пекин ги раздава посредством лотария, само че възможностите за приемане на подобен през дадена година са към 0.2%.

Шанхай ги продава на търг с цени над 14 000 $, което е по-скъпо от доста локални коли. Регистрационните номера за електрическите автомобили освен се получават по-бързо; те са безвъзмездни.

 Пет от десетте най-продавани електрически автомобили в света са китайски
Пет от десетте най-продавани електрически автомобили в света са китайски

Tesla Model S е едвам на трето място

" Светът се нуждае от друг метод за задвижване на стопанската система. Китай признава, че не може да зависи от изкопаемите горива - ще се задуши от личните си изпарения ", споделя Бил Русо, изпълнителен шеф на консултантската компания Automobility в Шанхай.

Невероятната скорост на Китай промени проектите на обичайните автомобилни производители. Много от тях към този момент основават световната си тактика за електрификация върху индустриалната политика на Китай, само че инерцията на китайските компании е труднa за наваксване. Това е сериозна опасност за приходите на компании като Ford, General Motors и европейските автомобилни производители.

" Индустрията постоянно е била доминирана от Япония, от европейците и от Съединени американски щати. Центърът на тежестта се реалокира доста бързо. Не мисля, че някой към момента е намерил добър отговор ", споделя Джонас Нам, доцент по енергетика, запаси и околна среда в Университета " Джон Хопкинс ".

 Най-големият авто пазар не разрешава коли на бензин и дизел
Най-големият авто пазар не разрешава коли на бензин и дизел

Поредната страна, която прави тази стъпка

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР