След критиките на президента за инцидента с падналия край Пловдив

...
След критиките на президента за инцидента с падналия край Пловдив
Коментари Харесай

След инцидента с падналия хеликоптер: критики и съмнения

След рецензиите на президента за случая с падналия край Пловдив хеликоптер, ръководещото болшинство отговори остро. Цветан Цветанов загатна за корупционни практики.

"Все още се набива изводът за деконструктивно говорене на президента, говорене наподобяващо говоренето на Българска социалистическа партия. Крайно неточно говорене... С опълчване на разнообразни политики ", сподели Цветанов.

Военен хеликоптер падна, двама починали и ранен

"Озадачени сме от държанието на Румен Радев. Явно дрехата, която му е съшил законодателят му е тясна. Този, който желае да уволни държавното управление би трябвало да заеме ясната позиция. Никой не може да уволни това държавно управление с изявление ", сподели финансовият министър Горанов.

Президентът Румен Радев остро подлага на критика държавното управление , откакто посети настанения във Военномедицинска академия в София борден инженер на авариралия през вчерашния ден хеликоптер край Пловдив.

Президентът за случая в Пловдив: Лобизмът убива

„ Трябва да се потърси отговорност от политиците, които с решенията си излагат на риск живота и здравето на нашите военнослужещи. Трябва да има повече военна експертиза, средства и далновидни решения”, добави президентът.

„ За по-малко от една година за повторно умират летци, три Консултативни съвета за национална сигурност направих особено за Българската войска нещо да се промени. Министър Каракачанов е подложен в политически, финансови и правни рамки, от които повече той не може да направи. Решаването на тези проблеми желаят държавническо отговорно мислене и съответни действия”, безапелационен е Радев.

Военен хеликоптер Ми-17 с трима души екипаж падна нощес към 20.30 часа край Пловдив. На място починаха двамата водачи. Третият член на екипажа – бордният инженер, бе настанен в устойчиво положение в УМБАЛ "Св. Георги " в Пловдив с фрактури на глезена и на ребрата.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов дефинира случилото се като огромна покруса.

Хеликоптерът, развял националния байрак, падна край Пловдив

При случая, аргументите за който се проверяват, починаха двамата водачи на бойната машина Ми-17.

По информация от Министерството на защитата капитан Пламен Пантилеев е бил пълководец на авиационно звено във военно формирование 32 040 - Крумово. Във Въоръжените сили служи от 1994 година Роден е на 14 юни 1970 година в гр. Бяла, област Русе.

Летец-пилот ІІ клас с над 600 летателни часа. Летял е на L-29, Bell 206 и Ми-17. Награждаван е неведнъж от командирите си със служебна признателност и от началника на защитата. Женен е, с две деца.

Вторият умрял е капитан Стоян Неделчев. Той е бил щурман на вертолет в авиационно звено на военно формирование 32 040 - Крумово. Във Въоръжените сили служи от 1997 година Роден е на 31 януари 1973 година в гр. Елхово.

Летец-пилот ІІІ клас с над 500 летателни часа. Летял е на Ми-2, Ми-8 и Ми-17. Награждаван е неведнъж със служебна признателност. Женен е, с две деца.

И двамата летци са правили това упражнение не веднъж.

Полетът е бил подготвителен, на височина сред 30 и 50 м., а задачата е била избавителна акция. Това е бил четвъртият полет на хеликоптера за деня с разнообразни екипажи. Според очевидци машината се завъртяла на 180 градуса и след това внезапно е паднала, станало е толкоз бързо, че водачите не са съумели да оповестят в базата. Хеликоптерът е минал през главен ремонт в "ТЕРЕМ - Летец " през 2016 година Приет е на въоръжение през октомври 1989 година Никой от предходните екипажи, летели с него същият ден, не е съобщил за механически проблеми. Упражнението е било рутинно.

Ми-17 e военно-транспортен хеликоптер. Основното му предопределение е транспорт на товари и хора. Използва се за гасене на пожари от въздуха, както и за здравна евакуация, осведоми Nova.

Този хеликоптер развива скорост до 250 километра в час, а тежестта му без товар надвишава 7 тона. Максималната височина на полета с Ми-17 е 5000 метра.

В българската войска имаме общо 6 вертолета Ми-17. След случая към този момент всички са неизправни. Разполагаме и с общо 5 Ми-24. От тях един е изправен, а 4 са неизправните. От общо 12 "Кугър "-а неизправните са 9 на брой. Бел-206 са общо 6. Половината от тях са неизправни.

Причината за случая край Пловдив още се търси . Засега от прокуратурата отхвърлят версия за човешка неточност. Една от появилите се версии е проблем със стабилизиращ винт.

Има обвинявания и за положението на отбранителната ни техника. Президентът и вицепремиерът споделиха общ звук и обща концепция - публичните поръчки за ремонтите на вертолетите да отпаднат, с цел да се спести време.

Защо падна военният хеликоптер край Пловдив

Коя версия най-после ще се окаже най-достоверна - следва да стане ясно.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР