След края на студената война Русия напълно се е отворила

...
След края на студената война Русия напълно се е отворила
Коментари Харесай

Москва: Ние се отворихме към Запада, те ни измамиха

След края на студената война Русия изцяло се е отворила към страните от Запада, само че в отговор те я излъгаха, сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова в изявление за финландския вестник „ Хюфвюдстадсбладет “.

„ Ние изцяло се отворихме към Запада. Не тъй като някой ни е победил. Ние сами го направихме, никой не ни е нападал “, сподели тя.

Според Захарова „ Горбачов просто искаше да се постави завършек на конкуренцията във въоръжаването. Той искаше преустановяване на студената война. И не щеш ли ние се отворихме към вас и бяха излъгани. Вие ни отговорихте с това, че ни оградихте с бодлива тел “, счита представителят на съветското Министерство на външните работи.

По нейните думи това, което Москва желае от Европа, е съдействие. „ Развитие на стопанската система, търговията, културните връзки. Ние желаеме свободно да пътуваме сред страните си, желаеме да се избавим от нуждата да получаваме визи. Но от самото начало нас ни отхвърлят! “, акцентира тя.

„ Това е като с съветските подводници в Швеция: всички знаят, че тях ги има, само че никой не ги е виждал. Месеци по-късно, когато бяха наплашили целия шведски народ, медиите написаха в къси информации, че това, което било считано за подводница, е било нещо напълно друго “, даде образец за връзките на Русия със Запада Захарова. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР