След края на преговорите с президента на Турция Реджеп Тайип

...
След края на преговорите с президента на Турция Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Турция прекратява огъня в Сирия за 120 часа

След края на договарянията с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс съобщи, че има съглашение с Турция за преустановяване на огъня в Сирия. Двете страни са се споразумели Съединени американски щати да спомагат за изтеглянето на кюрдските формирования.

Демаркационната линия, отвън която те ще бъдат изведени, ще се простира на към 30 километра южно от границата на Сирия с Турция.

Пенс разгласи, че Съединени американски щати няма да подхващат военни дейности в Североизточна Сирия и ще се лимитират единствено с дипломатически дейности. Съединените щати не възнамеряват въвеждането на спомагателни наказания против Турция поради Сирия. Той добави, че Доналд Тръмп е подготвен да отдръпна икономическите наказания, въведени против Анкара, според от прекратяването на огъня в Сирия.

Почти три часа продължиха диалозите сред турската и американската делегации при затворени порти в Анкара. Тя бяха предшествани от среща сред президента Реджеп Тайип Ердоган и американския вицепрезидент Майк Пенс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР