След края на пандемията с коронавирус статутът на Русия в

...
След края на пандемията с коронавирус статутът на Русия в
Коментари Харесай

Хърватският Advance: Никой на Запад не може да нарече Русия, Китай и Куба "врагове"

След края на пандемията с ковид статутът на Русия в света радикално ще се промени, написа хърватското издание Advance.

През последните дни в Италия дойдоха 15 съветски самолета, с цел да оказват помощ в битката с вируса. Те доставиха профилирано диагностично съоръжение и група вирусолози, както и апарати за изкуствена белодробна вентилация и защитни костюми.

В публикацията се отбелязва, че съветското държавно управление, с помощта на навременните ограничения, съумява да задържи разпространяването на ковид и затова има способността да оказва помощ на други страни - в частност на Италия.

Тази поддръжка съгласно създателя на материала, представен от РИА " Новости ", доста ще промени ролята на Русия в бъдеще, когато казусът с пандемията бъде решен.

Въпреки това някои международни сили се пробват да показват помощта, която оказва Москва, в отрицателна светлина, се споделя в публикацията.

" Дори в този момент се чака някои хора да хулят Русия, казвайки, че това единствено оказва помощ за `подкопаване на западния ред`. Но те не виждат, че този ред може да се срине под тежестта на вируса. Русия не се възползва от обстановката за да окупира балтийските страни, Полша или Киев. Но формалните теоретици ни уверяваха през годините, че Русия ще направи точно това `при първа възможност`. Но Русия, в противен случай, реагира в точния момент и стартира да оказва помощ - първо на Италия ", написа Advance.

Изданието обърна особено внимание на обявата на организация Bloomberg, в която се споделя, че " Путин злоупотребява със обстановката, в която се озова Европа ".

" Как изпращането на помощ може да бъде корист? Може би, единствено от гледната точка на тези, които виждат укрепването на европейско-руските връзки като покруса за тяхната геополитика ", споделя създателят на публикацията.

Епидемиологичната картина на Европа в публикацията е разказана като пагубна.

" Сега се претърпява същински призрачен сън от европейските жители, които са изправени пред невиждана обстановка. И всеки, който може да облекчи този призрачен сън и ужаса на незнайното, ще заеме своето почтено място в утрешния свят ", уверен е създателят.

Изданието акцентира, че помощ на европейските страни се дава освен от Русия, само че и от Китай и Куба.

" Нищо, което се случва в наши дни, няма да бъде забравено. Те ще помнят кой оказа помощ и кой изцяло не помни, че има свят оттатък националните му граници. Кубинските лекари, които се бориха с холерата в Хаити и еболата в Западна Африка. Руските военни специалисти, които към този момент се сблъскаха лице в лице със свинския грип и антракса. <...> Героите от Ухан, на които би трябвало да сме признателни и може би даже не осъзнаваме какъв брой доста, тъй като те държаха този вирус надалеч от нас, колкото могат ", написа Advance.

Авторът има вяра, че доста западни елити ще могат да оцелеят от пандемията единствено в дословния смисъл, само че те ще изгубят политическата си мощ.

" Приятел оказва помощ на другар в неволя, а Куба, Русия и Китай демонстрираха кои желаят да бъдат. А тези, които не могат да се оправят с това, би трябвало да се трансфорат в светиня на `вчерашния свят` и няма да им има място за тях в света на `утрешния ден`, обобщава създателят на публикацията.

Според формалните данни на Апенините са регистрирани повече от 69 000 случая на инфектирани с ковид, възстановили са се повече от 8000 пациенти, броят на жертвите е 6820 души.

По света, съгласно СЗО, към 370 000 души са инфектирани, 16 000 са починалите.

*Източник: https://bg.rbth.com/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР