След края на пандемията от коронавирус човечеството ще се изправи

...
След края на пандемията от коронавирус човечеството ще се изправи
Коментари Харесай

СЗО: Очакват ни още по-страшни проблеми след пандемията

След края на пандемията от ковид човечеството ще се изправи пред по-сериозни провокации от преди. Те ще са свързани с бедността, глада, неравенството, заболяванията и изменението на климата. Това заяви генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус.

По време на тирада на 10-ата световна конференция за предварителна защита на здравето в Женева, той прикани държавните управления да " насърчат икономическия напредък, учреден на здравето и благосъстоянието на хората и планетата ".

" Когато пандемията завърши, ще се надигнем пред доста по-страшни провокации в сравнение с преди нея: беднотия, апетит, неравноправие, заболявания, изменение на климата ", сподели ръководителят на СЗО.

Според Гебрейесус " пандемията сподели, че, в случай че здравето е застрашено, значи всички са изложени на риск ". В тази връзка е нужна " фундаментална смяна " във усещането за цената на здравето. По думите му икономическият напредък, учреден на здравето и благосъстоянието на хората и планетата, би трябвало да бъде " поощрен ".

Шефът на СЗО има вяра, че страните би трябвало да се стремят всеки да има достъп до здравни услуги, като това човешко право е крайъгълният камък на обществената, икономическата и политическата непоклатимост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР