След края на пандемията на коронавирус човечеството ще се изправи

...
След края на пандемията на коронавирус човечеството ще се изправи
Коментари Харесай

СЗО: След пандемията идват още по-страшни проблеми

След края на пандемията на ковид човечеството ще се изправи пред по-сериозни провокации от преди. Те ще са свързани с бедността, глада, неравенството, заболяванията и изменението на климата. Това заяви генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус. По време на тирада на 10-та световна конференция за предварителна защита на здравето в Женева, той прикани държавните управления да „ насърчат икономическия напредък, учреден на здравето и благосъстоянието на хората и планетата “.

„ Когато, ще се надигнем пред доста по-страшни провокации в сравнение с преди нея: беднотия, апетит, неравноправие, заболявания, заболявания, изменение на климата “, сподели ръководителят на СЗО.
СЗО: Всеки десети европеец ще се болести с COVID-19 до края на тази седмица
Всеки десети човек в европейския район на СЗО ще бъде инфектиран с COVID-19 до края на тази седмица. Това съобщи районният шеф на...

Според Гебрейесус „ пандемията сподели, че в случай че здравето е застрашено, значи всички са изложени на риск “. В тази връзка е нужна във усещането за цената на здравето. Икономическият напредък, учреден на здравето и благосъстоянието на хората и планетата, би трябвало да бъде „ поощрен “.

Шефът на СЗО има вяра, че страните би трябвало да се стремят всеки да има достъп по здравни услуги, като това човешко право е крайъгълният камък на обществената, икономическата и политическата непоклатимост.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР