След края на Откротото първенство на Австралия женският тенис ще

...
След края на Откротото първенство на Австралия женският тенис ще
Коментари Харесай

Две чехкини и японка в битката за номер 1

След края на Откротото състезание на Австралия женският тенис ще има нова номер 1. Три от полуфиналистките имат късмет да застанат на първото място в международната класация, като мястото си там ще отстъпи Симона Халеп, която отпадна на осминафиналите в Мелбърн след загуба от Серина Уилямс. Наоми Осака, Петра Квитова и Каролина Плишкова са с шансове да бъдат номер 1 в света.

В най-хубава позиция е шампионката от US Open Наоми Осака. Тя към този момент сподели, че триумфите й през миналия сезон изобщо не са инцидентни и че ще бъде фактор през идващите години. Японката стартира шампионата като четвърта в света, само че може да го приключи като първа даже да загуби на полуфиналите на следващия ден. Осака се изправя против Каролина Плишкова. Тя ще бъде на върха идващия понеделник, в случай че Петра Квитова не стигне по-далеч от нея в шампионата и Плишкова не завоюва купата.

Квитова се изправя против изненадата на шампионата Даниел Колинс на полуфиналите. Тя би трябвало да е с една крачка пред Осака, с цел да стане номер 1 в света. Тоест, би трябвало да стигне край, с цел да има късмет. Ако японката също е в борбата за купата, Петра би трябвало да го завоюва, с цел да бъде номер 1.

Australian Open semi-finals preview and predictions: Osaka v Pliskova & Kvitova v Collins: The No. 1 ranking is on the line along with the title. https://t.co/y0iE69WtyS
— Sporting Laughs (@fbbbetf) January 23, 2019
При третата кандидатка Каролина Плишкова нещата са праволинейни. Единственият й късмет да се върна на първото място в международната класация е при купа на " Аустрелиън Оупън ". Чехкинята е в серия от 10 следващи победи и реализира необикновен поврат против Серина Уилямс от 1:5 в третия сет на четвъртфиналите.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Мелбърн
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР