След края на морското си турне, първият български документален филм,

...
След края на морското си турне, първият български документален филм,
Коментари Харесай

Първият български филм за пластмасата в Черно море с премиера в София

След края на морското си турне, първият български документален филм, отдаден на проблемите със замърсяването с пластмаса на околната среда " Море напразно “ идва в София с публична премиера на 17 септември от 19:30 в Дом на киното. Лентата наблюдава приключението на двама сърфисти, осъществили неповторимото по рода си скоростно пресичане с уиндсърф на цялото родно крайбрежие – общо 300 км по вода за привличане публичното внимание върху вредите, които използването на пластмаса предизвиква на Черно море.

Продукцията с режисьори Стоил Димитров и Борислав Камилов от Beardfrost Productions и продуцент Атанас Куцев от Remove Remove Productions показва рекордното достижение Wind2Win Challenge на уиндсърф спортистите Илияна Стоилова и Йоан Колев от сърф учебно заведение Акаша. Филмът ще може да бъде забелязан в столицата на 25 септември още веднъж в Дом на киното, на 28 септември в границите на фестивала за писмено кино Sofia Biting Docs, както и на 9 октомври в бар „ ПЕТЪК “.

През септември и октомври българските фенове ще имат опцията да видят кино лентата и във Варна, Пловдив, Русе, Велико Търново, Плевен и други.

Освен двамата основни уиндсърф герои, сюжетът включва морските биолози Димитър Беров, Велизара Стоилова и капитана на идната ги експедиция Явор Колев, делфини, непредвидени обрати, доста страсти, адреналин и необикновено красиви естествени фрагменти.

" Това е филм за волята на двама души, които с персоналния си образец желаят да покажат, че е вероятен живот с по-малко пластмаса. По време на фотосите се изправихме пред доста провокации и непредвидими условия, които зависеха от вятъра. Благодарение на необикновено сплотеният екип обаче в последна сметка всичко се нареждаше като на магия ", споделя продуцентът Атанас Куцев.

30-минутната продукция " Море напразно " към този момент гостува с няколко извънредни прожекции на основни черноморски местоположения, станали част от пътя на двамата сърфисти и съпровождащия ги екип, които се зарадваха на голям интерес и положително отношение на публиката. Продукцията е първата по рода си българска лента, която слага толкоз блестящо проблемите с пластмасовите произведения за еднократна приложимост и трагичните последствия върху околната среда и в частност върху Черно море, които те предизвикват. Едновременно с това феновете се потапят в едно вълнуващо морско премеждие, което държи вниманието и интереса приковани до последните минути на кино лентата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР