След края на морското си турне, първият български документален филм,

...
След края на морското си турне, първият български документален филм,
Коментари Харесай

Първият български документален филм за пластмасовото замърсяване на Черно море с премиера в София

След края на морското си турне, първият български документален филм, отдаден на проблемите със замърсяването с пластмаса на околната среда " Море напразно " идва в София с публична премиера на 17 септември от 19:30 в Дом на киното. Лентата наблюдава приключението на двама сърфисти, осъществили неповторимото по рода си скоростно пресичане с уиндсърф на цялото родно крайбрежие - общо 300 км по вода за привличане публичното внимание върху вредите, които използването на пластмаса предизвиква на Черно море.

Продукцията с режисьори Стоил Димитров и Борислав Камилов от Beardfrost Productions и продуцент Атанас Куцев от Remove Remove Productions показва рекордното достижение Wind2Win Challenge на уиндсърф спортистите Илияна Стоилова и Йоан Колев от сърф учебно заведение Акаша. Филмът ще може да бъде забелязан в столицата на 25 септември още веднъж в Дом на киното, на 28 септември в границите на фестивала за писмено кино Sofia Biting Docs, както и на 9 октомври в бар „ ПЕТЪК ".

Предизвикателството Wind2Win беше осъществено през предходната година с поддръжката на Kaufland България като част от напъните й в битката с пластмасовото замърсяване. Компанията, която води дейна политика против пластмасата още от 2013 година, е общоприет сътрудник и на кино плана „ Море напразно " в границите на същата тази политика.

През септември и октомври българските фенове ще имат опцията да видят кино лентата и във Варна, Пловдив, Русе, Велико Търново, Плевен и други.

Освен двамата основни уиндсърф герои, сюжетът включва морските биолози Димитър Беров, Велизара Стоилова и капитана на идната ги експедиция Явор Колев, делфини, непредвидени обрати, доста страсти, адреналин и необикновено красиви естествени фрагменти.

" Това е филм за волята на двама души, които с персоналния си образец желаят да покажат, че е вероятен живот с по-малко пластмаса. По време на фотосите се изправихме пред
доста провокации и непредвидими условия, които зависеха от вятъра. Благодарение на необикновено сплотеният екип обаче в последна сметка всичко се нареждаше като на магия ", споделя продуцентът Атанас Куцев.

30-минутната продукция „ Море напразно " към този момент гостува с няколко извънредни прожекции на основни черноморски местоположения, станали част от пътя на двамата сърфисти и съпровождащия ги екип, които се зарадваха на голям интерес и положително отношение на публиката. Продукцията е първата по рода си българска лента, която слага толкоз блестящо проблемите с пластмасовите произведения за еднократна приложимост и трагичните последствия върху околната среда и в частност върху Черно море, които те предизвикват. Едновременно с това феновете се потапят в едно вълнуващо морско премеждие, което държи вниманието и интереса приковани до последните минути на кино лентата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР