След края на месец май ще продължим работа в посока

...
След края на месец май ще продължим работа в посока
Коментари Харесай

Работата по стратегията за детето ще продължи след евроизборите

След края на месец май ще продължим работа в посока преправка на Националната тактика за детето, сподели пред публицисти в Министерския съвет министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, представен от организация " Фокус ".

Той добави, че планът за тактиката във типа, препоръчан за публично разискване първоначално от годината, е спрян. " Това е разпореждането и на министър-председателя и то е изпълнено ", напомни Бисер Петков.

По-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисов се възмути, че се провеждат митинги против една несъществуваща тактика, като непрекъснато се изричат неистини.

" На обществения министър Бисер Петков разпореждам заран, като стане, обед и вечер да прави брифинг и да споделя, че такава тактика няма ", сподели още Борисов.

Самият Петков разяснява, че съществуването на настояща Национална тактика за детето се изисква от Закона за протекция на детето. Той изрази вяра, че след края на май ситуацията ще бъде по-нормална и ще може да се води разговор, тъй че препоръчаният план да бъде модифициран.

Според него сега лозунгите са повече от предложенията. Според Бисер Петков в общественото пространство има много спекулации и подправени вести, свързани с текстовете на тактиката. " Подчертавам, че митингите, които не престават да се генерират в обществените мрежи против тази тактика, нямат учредения ", добави той.

Омбудсманът желае напълно нова тактика

Междувременно омбудсманът Мая Манолова изрази мнение, че този план на Национална тактика за детето би трябвало да бъде напълно отдръпнат от държавното управление и разискването да бъде прекъснато. Тя вижда сериозен проблем в разговора сред държавните институции и родителите, което фрапантно раздалечава техните позиции.

" Мълчанието на всички виновни институции и неглижирането на недоволството на реакциите против документа докара до опълчване жители против жители, родители против родители, организации против организации. Този документ, който трябваше да ни сплоти в името на децата ни, изведе на улицата протестиращи родители и ни раздели като общество. Особено разрушително е и опълчването на ползите на детето на фамилните полезности, защото благополучието на детето не може да бъде отделено от това на неговото семейство ", разяснява Манолова.

Омбудсманът упорства да бъде проведена необятна и задълбочена експертна и социална полемика за правенето на новия документ за детето, в която да вземат присъединяване всички способени цивилен организации и публични фигури, които са изразители на другите гледни точки в обществото по отношение на целите на държавната политика за протекция на децата и фамилията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР