След края на изслушването в пленарната зала Кирил Петков коментира

...
След края на изслушването в пленарната зала Кирил Петков коментира
Коментари Харесай

Кирил Петков пратил ДАНС да търси кой заплашва Каримански

След края на чуването в пленарната зала Кирил Петков разяснява новината, че претендентът на Има Такъв Народ за шеф на Българска народна банка Любомир Каримански е получил опасност посредством есемес.

От нощес Министерство на вътрешните работи работи по тази информация. Обадих се незабавно на министър Рашков и на Пламен Тончев от ДАНС. Недопустимо е този вид закани да се изпращат към който и да било, акцентира министър председателят.

Петков съобщи, че изясняването на въпроса кой е създател на опасността е от най-високо приротитет и добави, че е разговарял и със самия Каримански.

Със сигурност това са мутренски похвати. Въпросът е кои са мутрите, които са го създали. Пълен парадокс е изказванието, че това идва от различен претендент, безапелационен е Петков.

Премиерът разяснява и въпроса с евакуацията на български моряци от кораба " Царевна ", блокирани в Украйна.

Има 260 метра сред кораба и оградата на пристанището - те са като алеята на гибелта. В момента са влезнали съветските танкове и обстрелваха украинците, които държат линията. Капитанът ме помоли да прекратим диалога, с цел да се скрие. Готови сме в първите минути, когато няма бойни дейности да ги изведем. Но би трябвало да е безвредно, изясни министър председателят.

Премиерът Кирил Петков е помолил ДАНС да ревизира заканите против претендента на " ИТН " за началник на Българска народна банка Любомир Каримански, написа 24chasa.bg.

Това е станало още през вчерашния ден, описа Министър-председателят.

Петков отхвърли съмненията, че заканите са пратени от Политическа партия поради техния претендент Андрей Гюров. Премиерът окачестви заплашителното известие като мутренска провокация.

Петков бе безапелационен, че всяко решение за Северна Македония ще мине през Народното събрание. И изясни, че Европейска комисия е подготвена да стане поръчител за правата на българите в РСМ през преговорната рамка. Няма ангажимент за дата за повдигане на българското несъгласие, съобщи Петков.

България към този момент се въздържа да гони съветската посланичка Елеонора Митрофанова до момента в който няма общо европейско решение за подобен ход, изясни министър председателят. Този ход значи разкъсване на всевъзможни връзки, сподели Петков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР