След края на бунта на групата Вагнер президентът на Русия

...
След края на бунта на групата Вагнер президентът на Русия
Коментари Харесай

Путин се обърна към наемниците. Пригожин с първи думи.

След края на протеста на групата " Вагнер " президентът на Русия Владимир Путин сложи наемниците пред избор: да се причислят към армията, да се преместят да живеят в Беларус или просто да се върнат при фамилиите си.

" По моя заповед "

В първото си публично изказване след края на въоръжения протест Владимир Путин благодари на съветските сили за сигурност и на популацията за поддръжката. " Благодаря на всички бойци и чиновници на разследващите служби, които се изправиха на пътя на бунтовниците ", сподели Владимир Путин в тирада, излъчена по държавната телевизия.

По негова заповед, сподели той, било направено всичко, с цел да се предотврати клане. Ако наемниците и постоянните войски бяха стреляли едни против други, това щеше да е от изгода най-много за Киев и за Запада, където се надяваха, че Русия ще се саморазкъса, съобщи още Путин.

Пригожин отхвърли да е целял промяна на властта

Първи думи след края на протеста насочи и Евгений Пригожин. Лидерът на " Вагнер " отхвърли да е целял смяна на властта в Москва. " Излязохме да демонстрираме митинг, а не да смъкваме властта в страната ", съобщи 62-годишният Пригожин в " Телеграм ", без да съобщи подробности за актуалното си местоположение.

*****

Вижте и това видео от архива ни:

Какво се знае за бруталната съветска частна войска " Вагнер "

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР