След кратко прехвърчане на искри между НАСА и SpaceX, двете

...
След кратко прехвърчане на искри между НАСА и SpaceX, двете
Коментари Харесай

НАСА се готви за пилотиран космически полет съвместно със SpaceX

След малко прехвърчане на искри сред НАСА и SpaceX, двете организации наподобява се върнаха към положителния звук, а от галактическата организация са уверени, че през първото тримесечие на 2020 ще бъде осъществена първата взаимна пилотирана галактическа задача.

НАСА има контракти със SpaceX и Boeing за създаването на капсули, които могат да бъдат употребявани за полети до МКС от наземни уреди в Съединени американски щати. В момента организацията заплаща на Русия по 80 милиона $ за всеки пасажер, който доближава до станцията, предава Mobile Bulgaria.

Капсулата Crew Dragon на SpaceX е фокус на програмата, само че предишния април тя изгоря при един от тестванията, което докара до следствие, само че резултатите от него не бяха оповестени обществено.

Въпреки изоставането в графика на програмата от НАСА остават оптимисти, че плануваната за първото тримесечие на 2020 пилотирана задача до МКС ще бъде осъществена. Това ще е и първото извеждане в Космоса на човек от SpaceX, която другояче има съществени триумфи в изстрелването на спътници и повторното потребление на ракетите си.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР