След кратко боледуване ни напусна проф. д-р Борис Бойкинов. Един

...
След кратко боледуване ни напусна проф. д-р Борис Бойкинов. Един
Коментари Харесай

Отиде си един от най-добрите педиатри

След малко боледуване ни напусна проф. доктор Борис Бойкинов. Един от най-хубавите пловдивски педиатри си е отишъл в 6.30 ч. тази заран, оповестиха негови близки пред TrafficNews. Сбогуването с него ще се състои на 25 януари (събота) в 13:00 ч. в залата на Централни гробища.

Проф. доктор Борис Бойкинов до последно работеше като съветник по педиатрия и детска нефрология в МБАЛ „ Централ Хоспитал ”.

Завършва с отличие Медицинския университет в Пловдив, където по-късно става дълготраен учител. 8 години работи по систематизиране в болничното заведение на кв. Устово в Смолян като педиатър и основен доктор. Ползва се с огромна обич и почитание от пациентите. Специалност по детски заболявания придобива през 1963 година, а по детска нефрология - през 2002 година

През 1971 година пази дисертация на тематика " Пункционна биопсия на бъбрека при деца ". Преди това в продължение на година специализира детска нефрология в Университетската болница в Лион, Франция, при международно известния експерт проф. Жон.

Има 55 година опит като педиатър. Основната част от трудовия му път минава в Детска клиника на УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив, на която е началник в интервала от 1989 до 1999 година Като специалист взе участие с комисиите, пред които лекарите пазят компетентност " Педиатрия ". Редовен член е на ВАК, която присъжда на учени медици научни степени. Автор е на голям брой научни писания.

Уважаван и обичан от сътрудници, пациенти, студенти. Получил голям брой призове и награди, от които за повсеместен принос в развиването на педиатрията в България през 2018 година, Почетен жител на Пловдив и доста други. Проф. Бойкинов бе безрезервен и любящ брачен партньор, татко и дядо.

" Човек с огромно сърце, прелестен доктор и доста добър преподавател на генерации педиатри, за който работата беше живот. Със своя професионализъм и безрезервност той постоянно ще бъде образец за човек, посветил се да упражнява лекарското изкуство. Медицински университет – Пловдив изрича съболезнования на фамилията, околните, сътрудниците и всички, които обичат и почитат проф. доктор Борис Бойкинов! ", съобщи ректорът на МУ-Пловдив проф доктор Мариана Мурджева. 

Поклон пред светлата му памет!

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ак
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР