След кратка пауза на фронтовете, въоръжените сили на Украйна отново

...
След кратка пауза на фронтовете, въоръжените сили на Украйна отново
Коментари Харесай

Какво означава огневи чувал за ВСУ край Работино

След къса пауза на фронтовете, въоръжените сили на Украйна още веднъж направиха опит за нахлуване в редица посоки. Съобщения за военни дейности идват от ДНР и Запорожка област, където украинските войски се пробват да настъпят към град Токмак от село Работино.

През втората половина на август част от подразделенията, воюващи в това направление, претърпяха огромни загуби и краткотрайно преустановиха опитите си за напредване. В началото на септември (без посочена дата) президентът на Украйна Володимир Зеленски дойде в Запорожия сектор на фронта. Известно е, че той се е срещнал с командването на 82-ра въздушнодесантна, 71-ва егерска и 148-а артилерийска бригади на Въоръжените сили на Украйна.

Веднага след визитата на Зеленски въоръжените сили на Украйна в запорожката посока още веднъж направиха опит за нахлуване - и още веднъж претърпяха загуби. Освен това вражеските елементи, настоящи в региона на Работино, попаднаха „ в огнен чувал “, сподели на 5 септември Владимир Рогов, началник на запорожското придвижване „ Ние сме дружно с Русия “.

Ситуацията на площадката край Работино е сходна на развиването на боевете на 45 км на запад, в региона на село Пятихатки, където въоръжените сили на Украйна по сходен метод са се набили в „ огнен чувал “, сподели Рогов пред РИА Новости. Вражеските сили от много от дълго време се смилат от нашите елементи, акцентира общественикът.

Концепцията за „ огневи чувал “, която Рогов употребява, допуска, че обособени единици са под компактен артилерийски обстрел от няколко страни по едно и също време.

Въпреки че официално не са обкръжени, артилерията ги лишава от доставки. Единиците, попаднали в „ чувала “, са лишени от опцията да се движат напред. Остава им или да се отдръпват, или да бъдат унищожени, оставени без муниции и хранителни запаси.

Както изясни осведомен източник на IA Regnum, формированията на 82-ра въздушнодесантна бригада на Въоръжените сили на Украйна, които работят южно от Работино, са попаднали в „ чувала “. Трябва да се означи, че в допълнение към артилерията, FPV дронове - камикадзе също интензивно нападат съперника.

„ Отделни елементи на ВСУ напреднаха от Работино на юг в посока Новопрокоповка “, сподели източникът. - Някъде небрежно изкопаха землянки, някъде се заселиха в някогашните ни окопи. Но по-късно тези единици започнаха да имат огромни проблеми. Това евентуално е тъкмо това, което в медиите назовават " огнен чувал ".

Руските FPV безпилотни самолети работят в тясно съдействие и всеобщо против скупчвания на противников групи и обособени сили. „ Вие сте в „ огнения чувал “, тъй като всяко транспортно средство, което се опита да стигне до там, се унищожава. На личния си тил обаче доста няма да пренесеш. Освен това тези формирования работят без поддръжката на бронирани бойни машини отново по същите аргументи - заради високия риск от загуби “, сподели източникът на IA Regnum.

Има сведения за първия погубен Challenger 2 “

На 4 септември министърът на защитата Сергей Шойгу заяви за огромните загуби на въоръжените сили на Украйна, настоящи в посока Работино. По думите на ръководителя на военното ведомство, за един ден в това направление е унищожена група бронирани машини на съперника. „ Вчера вследствие на сериозна офанзива в посока Работа те изгубиха шест танка “, осведоми министърът.

Въоръжените сили на Украйна в действителност вършат опити да употребяват тежка бронирана техника, в това число и произвеждане на НАТО, заяви източник на ИА Regnum. Но в последно време врагът все по-често употребява леки колесни бронирани машини.

Това се изяснява с обстоятелството, че при положение на проваляне на единична численост бронирана техника, възможностите на екипажа да избяга и да оцелее се усилват. Освен това колесните бронирани машини се движат доста по-бързо от танковете и загубите им са по-лесни за заменяне.

„ Няма да споделям съответни числа за бронираната техника, само че оня ден в действителност имаше прикритие. Говори се, че английският танк Challenger 2 е бил погубен за първи път “, сподели източникът.

Според него „ по принцип това е допустимо “, защото 82-ра въздушнодесантна бригада на съперника сега работи в Работинското направление, те просто са въоръжени с бронетранспортьори Stryker, бойни машини на пехотата Marder и Challengers.

„ Техниката се пробва да съблюдава отдалеченост, да стреля от релативно безвредни позиции. Но артилерията работи и те също се пробват да спрат сходни излети. Въоръжените сили работят повече в групи от пехота, които идват на колесни бронирани машини и скачат. След това машината си потегля, с цел да не попадне под нашите дронове или артилерийски обстрел “, сподели източникът на IA Regnum.

Къде ВСУ се пробват да продължат " контранастъплението "

В същото време съперникът не се отхвърля от опитите си да разшири заетия от него регион край Работино освен на юг, само че и на изток. Тук въоръжените сили на Украйна също включват мобилни пехотни групи и изключително интензивно употребяват артилерия за обстрел на отбранителните линии на съветските войски.

„ Те се пробват да се придвижат на изток от Работино покрай село Вербовое “, споделя източник на IA Regnum. - Артилерията се употребява доста интензивно в този регион и от двете страни. Те се стремят да унищожат нашите отбранителни линии, където могат. Тоест, те се пробват да разбият „ зъбите на дракона “, в случай че е допустимо, отдалечено да обезвреждат минни полета. “

В отговор се води контрабатарейна борба. „ Като цяло можем да кажем, че въоръжените сили на Украйна употребяват дребните си териториални придобивки, пробвайки се да разширят плацдарма както в дълбочина, по този начин и в широчина “, изясни събеседникът.

Има също информация, че ВСУ са създали нов опит за нахлуване, само че не в Запорожка област, а в ДНР - на фронта сред обитаемоте места Новодонецкое и Новомайорское в югозападната част на републиката. Александър Ходаковски, заместник-началник на Националната армия на ДНР, разгласи за опита за пробив на врага. Според него въоръжените сили на Украйна интензивно употребяват артилерия, вследствие на което са съумели да обезвреждат част от минните полета в покрайнините на отбранителната линия на съветските войски.

Източници на ИА Regnum също удостоверяват, че въоръжените сили на Украйна се пробват да настъпят в този регион със силите на морската пехота.

„ Що се отнася до Новодонецко-Новомайорския сектор на фронта, от там идват разнообразни отчети. Там взе участие 40-та морска бригада на съперника, която се попълня от юли, защото в първите седмици на „ настъплението “ претърпя тежки загуби “, посочи събеседникът.

Явно и там обстановката се развива безрезултатно за въоръжените сили на Украйна. Показателно е, че украинската войска още веднъж се пробва да настъпи на няколко места по едно и също време, което наподобява, меко казано, необичайно. „ Те още веднъж разпръскват дребните си сили, вместо да се съсредоточат върху някоя област и да се опитат да пробият “, обобщава източникът на ИА Regnum.

Порталът Lostarmour, който проучва данните от зоната на бойните дейности, отбелязва: вследствие на тримесечното „ контранастъпление “, подразделенията на Въоръжените сили на Украйна в запорожското направление съумяха да реализират единствено най-малък триумф. Площта, заета от съперника, е 200 квадратни километра, или 0,4% от съвсем 50 хиляди квадратни километра на териториите на Херсонска, Запорожка област и южната част на ДНР.

Порталът разгласява и изчерпателен материал, основан на фотоси и видеоклипове, появили се в открити източници. Според Лостармър 120 бронирани машини на Въоръжените сили на Украйна са унищожени единствено в един бранш от украинската атака в региона на обитаемоте места Малая Токмчака и Работино. Авторите на проучването акцентират, че това е единствено минималната цифра, която може да бъде доказана писмено.

По данни на съветското министерство на защитата, по време на несполучливото контранастъпление въоръжените сили на Украйна са изгубили повече от 66 000 души и 7600 единици оръжие.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР