След кратък, но изпълнен с цветисти реплики дебат лидерът на

...
След кратък, но изпълнен с цветисти реплики дебат лидерът на
Коментари Харесай

Бойко Борисов бе избран за член на парламентарната комисия по външни въпроси

След къс, само че изпълнен с цветисти реплики спор водачът на ГЕРБ Бойко Борисов бе определен за член на комисията по външни въпроси на мястото на Вежди Рашидов, който пък отиде отиде в комисията по правата на индивида и вероизповеданията. Предложението за включването му в комисията бе подкрепено от ГЕРБ, 27 депутати от парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи. Против гласоподаваха 13, а " въздържал се " бяха 27.

Дебатът по включването на Борисов в комисията стартира с изявление на зам.-председателя на Народното събрание Цончо Ганев от " Възраждане ", който разгласи, че партията почита правото на всеки един народен представител да членува в комисия, само че няма да влиза в междукоалиционни битки.

" Борисов има цялостно право да влезе в тази комисия. Така както Пеевски може да дефинира дневния ред на комисията по конституционни въпроси, по този начин е изцяло обосновано Борисов да дефинира дневния ред на комисията по външни въпроси ", сподели Ганев, припомняйки в конституционната комисия. Той съобщи, че " Възраждане " нито ще поддържа, нито ще отхвърли правото на Борисов да влезе в тази комисия.

След неговото изявление думата взе самостоятелният народен представител Радостин Василев. Той упрекна Борисов, че не е участвал по време на гласуването на комисията по имунитетите, само че се е появил за тази по външна политика, тъй като " най-вероятно ще дава отговор за двустранните връзки с Испания ".

" Миналата седмица се бяхте скрили като Зайко Байко, излезте и обяснете за какво желаете да сте в тази комисия и защо тъкмо ще отговаряте ", прикани го Василев и продължи с нападките: " Наглостта на ГЕРБ и " Продължаваме промяната " може да стигне до там да предложат Борисов за еврокомисар. Няма разлика сред Лорер и Борисов - и двамата са идентични гербаджии ", добави самостоятелният народен представител.

 ГЕРБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН " с косвена поддръжка от " Възраждане " пратиха Пеевски в конституционната комисия

Бившият му сътрудник Настимир Ананиев пък нападна " Възраждане " с думите, че точно те били причина за избирането на Пеевски в конституционната комисия като дали своят вот " въздържал се ".

" Сега сте борци, ще спирате Борисов за външна комисия. Не се срамувайте, че помогнахте на господин Пеевски да влезе в конституционна комисия ", обърна се Ананиев към " Възраждане ". Те пък му дадоха отговор с репликата, че " Възраждане " не избра Пеевски, само че Пеевски избра вашето държавно управление с гласа на Карадайъ ".

" Не играем на покемони. Тук, когато гласуваш за някого, значи го подкрепяш, само че в действието би трябвало да се съди. С вашето безучастие, когато трябваш да гласувате " срещу ", вие си извадихте картите и избрахте Пеевски в конституционната комисия. Това е реалност, колкото и да се гърчите ", отговори му Ананиев и с това дебатът завърши, а гласуването стартира.

Промени бяха направени и в още 11 непрекъснати комисии. Депутатите от " Продължаваме промяната - Демократична България " Радослав Василев, Росица Пандова - Йовкова, Веселин Недев и Бюнямин Хасан заеха местата в комисиите на някогашните народни представители Асен Василев, Андрей Цеков, Атанас Славов и Николай Денков, които отидоха в изпълнителната власт. Промени се постановиха и поради напускането на Радостин Василев, който след представянето на от
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР