След кражбата на кутия с дарения от магазин във Враца,

...
След кражбата на кутия с дарения от магазин във Враца,
Коментари Харесай

След кражбата на кутия с дарения: Вълна от съпричастност към малката Цвети от Враца

След кражбата на кутия с дарения от магазин във Враца, доста хора желаят да оказват помощ на дребната Цвети, научи BulNews.
Престъплението бе осъществено в петък, а за него заяви медията ни.



Кражбата е осъществена в ж.к "Дъбника " наоколо до известния на врачани парк "Дубай ".
Записи от видеокамерите в комерсиалния обект демонстрират по какъв начин апашът е работил. Влязъл е вътре за секунди, до момента в който служителката изваждала стока от склада. Хората се надяват, че нарушителят ще бъде хванат, а благородната самодейност за болното дете да продължи.
За това, че Цвети има здравословен проблем, родителите ѝ схващат малко след раждането ѝ.
„ Още на първия месец осъзнахме, че детенцето има проблем. След проучване се оказа, че Цвети има голям брой кисти в мозъка, в резултат на задушаване от раждането”, изясни майката на Цвети Галина Величкова.
През първите девет месеца пробвали да я лекуват у нас, само че откакто не виждали усъвършенстване, тръгнали в чужбина и по този начин към този момент повече от 2 години. Сега Цвети е с шини, с които съумява да движи лявото си краче. Ако родителите и лекарите обаче не съумеят да се оправят и дясното да порасне по-бързо, гръбначният дирек ще се изкриви и това ще заплаши живота на детето.
„ Борим се да създадем, каквото можем за нея. Трудно е, само че няма да се отхвърляме. Нали въпреки всичко е за Цвети, за нейно положително – да продължава с рехабилитацията, малко по малко да напредваме”, сподели бащата на момиченцето Данаил.
Сега фамилията е изправено пред ново затруднение. Ограниченията поради ковид отложиха със седмица пътуването на детето за лекуване в клиника в Гърция.
В кварталното магазинче отново се включват в неравната борба със болестта. Поставили са нова кутия за дарения, която се надяват никой да не открадне, тъй като причинителят на първата кражба към този момент е открит и ще понесе наказването си.
Ако и вие желаете да помогнете на Цвети, може да преведете средства по следната банкова сметка:
Титуляр: Цветозара Данаилова Йорданова

Банка ДСК

IBAN: BG75STSA93000024933075

STSABGSF
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР