След Кръг 3 в Националната баскетболна лига, Дисциплинарно - административният

...
След Кръг 3 в Националната баскетболна лига, Дисциплинарно - административният
Коментари Харесай

ДАС наложи глоби за 850 лева след третия кръг на НБЛ

След Кръг 3 в Националната баскетболна лига, Дисциплинарно - административният съвет наложи редица инструкции и наказания. Ето и какви са те:

- Налага на Александър Георгиев от БК Берое санкция в размер на 250 (двеста и петдесет) лв. и насилствена мярка отнемане от права за една среща на съображение член 34, т. 4 от ДАП на НБЛ в среща No 11 сред тимовете на БК Рилски състезател и БК Берое, извършена на 20.10.2018 година По отчет на старши съдиятата на срещата Мартин Хорозов състезателят с номер 12 от БК Берое Александър Георгиев след привършване на срещата е произнесал вулгарни и обидни думи и изрази по отношение на него, в детайли разказани в отчета.

- Налага на БК Академик санкция в размер на 300 (триста) лв. на съображение член 40, т. 4 от ДАП на НБЛ в среща No 10 сред тимовете на БК Академик и БК Балкан, извършена на 20.10.2018 година Видно от отчета на дежурния представител на БФБ, налице са неизправни светлини на таблото, което е нарушаване на член 7, ал.1, т. 14 и 15 от ДАП на НБЛ. ДАС на НБЛ към този момент е предизвестил за същото нарушаване БК Академик с решение от 08.10.2018 година

- Налага на БК Спартак Плевен санкция в размер на 300 (триста) лв. на съображение член 40, т. 9 от ДАП на НБЛ в среща No 12 сред тимовете на БК Спартак Плевен и БК Ямбол, извършена на 20.10.2018 година Видно от отчета на дежурния представител на БФБ, в посочената среща като секретар на протокола е взела участие Маргрета Банова, която не е лицензирана като такава. Баскетболният клуб хазаин има обвързване да обезпечи лицензиран секретарски и статичстически уред. Нарушението на това обвързване е въздигнато в нарушаване от член 40, т. 9 от ДАП на НБЛ, като глобата е безусловно избрана.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР