След контакти чрез посреднициВашингтон не бил съгласен на преговори без

...
След контакти чрез посреднициВашингтон не бил съгласен на преговори без
Коментари Харесай

САЩ отхвърлили предложение на Путин за примирие

След контакти посредством медиатори
Вашингтон не бил склонен на договаряния без Киев

Москва не се отхвърля от завоюваните територии в Украйна

Съединени американски щати са отхвърлили предложение на съветския президент Владимир Путин за прекъсване на огъня в Украйна и за заледяване на военните дейности. Това е станало след контакт посредством медиатори, заяви Ройтерс, базирайки се на информация от три съветски източника.

Отхвърлянето на предлагането дни преди войната да навлезе в третата си година демонстрира какъв брой раздалечени остават в позициите си двете най-големи нуклеарни сили в света, разяснява организацията.

Американски източник отхвърли да е имало формален контакт с съветски представители и уточни, че Вашингтон не би се заел с диалози, които не включват Украйна.

А през днешния ден и Кремъл отхвърли посредством медиатори Путин да е предложил на Съединени американски щати помирение в Украйна.

Според информацията на Ройтерс Путин е изпратил сигнали до Вашингтон през 2023 година посредством обществени или частни медиатори, в това число посредством арабските сътрудници на Москва в Близкия изток и други, че е подготвен да обмисли прекъсване на огъня в Украйна. Руският президент предложил заледяване на спора на сегашните фронтови линии, като не желал да отстъпва която и да е украинска територия, следена в този момент от Русия. Под контрола на Москва сега са към 18% от украинската територия. Някои в Кремъл възприемали тези изпратени сигнали като най-хубавия път към постигането на някакъв тип мир.

“Контактите с американците не доведоха до нищо ”, споделил пред Ройтерс съветски източник, поискал анонимност, който е осведомен с диалозите, водени в края на 2023 година и началото на 2024 година

Друг съветски източник, осведомен с осъществените контакти, показал пред организацията, че Съединени американски щати са предали на Москва посредством медиатори, че няма да разискват допустимо прекъсване на огъня без присъединяване на Украйна и по този начин контактите са се провалили.
Трети осведомен съветски източник споделил: “Всичко пропадна с американците ”, които по думите му не желали да притискат Украйна.

Тези разкрития идват в миг, когато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън от месеци упорства и двете камари на US Конгреса да одобрят повече помощ за Украйна, само че се сблъсква с опозицията от страна на последователите на любимеца за президентска номинация на Републиканската партия Доналд Тръмп.

Междувременно през днешния ден украинските въоръжени сили и военното разузнаване оповестиха, че Украйна е унищожила огромния десантен транспортен съд на съветския Черноморски флот “Цезар Куников ”, който потъва край крайбрежията на Крим, съобщи Ройтерс. Според информацията плавателният съд е бил изумен от дронове в ранните часове и е бил опустошен в региона на Мисхор - курортен комплекс в южната част на полуострова.

Ройтерс показва, съветската страна не е коментирала информацията.

Киев е употребявал и преди сходни дронове камикадзе, с цел да нападна съветски бойни кораби.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР