След консултации с Министерство на науката и образованието и Министерство

...
След консултации с Министерство на науката и образованието и Министерство
Коментари Харесай

Децата ще се връщат в детските градини в Стара Загора и с декларация от родител

След съвещания с Министерство на науката и образованието и Министерство на здравеопазването стана ясно, че връщането на децата в детските градини в Община Стара Загора след празниците може да става с изключение на с записка за контактност и с декларация от родителя. Това заяви Иванка Сотирова, зам.-кмет по обучение, опазване на здравето и обществени действия, излиза наяве от прессъобщение на общината.

Повод за консултациите са многочислените запитвания отстрана на родители и споделените отзиви за компликации при сдобиване с записка за контактност по празниците.

Според Наредба № 3 от 2007 година на Министерството на здравеопазването, персоналният доктор на детето би трябвало да издаде здравна записка за липса на контакт със заразно болен не по-рано от 3 дни от деня на постъпване в градината. Такава записка се изисква и след неявяване за повече от 10 дни.

Родители обаче разясняват, че персоналните лекари също не работят по празниците и няма по какъв начин да бъде издадена такава записка, примерно на 1 януари.

Вместо здравна записка за контакт, родителите могат да заявяват събитието, че не им е известно детето да е било в контакт със заразно заболели и няма признаци на заразно заболяване през последните 14 дни.
 Безплатните детски градини биха коствали под 70 млн. лв., пресмята фондация
Безплатните детски градини биха коствали под 70 млн. лв., пресмята фондация

Преобладаващите настройки в общините са таксите да отпаднат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР