След консултации помежду си БСП и ДПС са внесли в

...
След консултации помежду си БСП и ДПС са внесли в
Коментари Харесай

БСП и ДПС искат изслушване на управителя на НЗОК в здравната комисия в НС

След съвещания между тях Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са внесли в деловодството на Народното събрание предложение за чуване на шефа на НЗОК доктор Дечев в парламентарната здравна комисия по време на постоянното ѝ съвещание в четвъртък. Това заяви пред публицисти в Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия Георги Михайлов.

“Според нас, проблемите, които доктор Дечев слага, са извънредно съществени и те би трябвало да бъдат транспарантно показани пред здравната комисия, с цел да се сложи най-сетне началото на една доста сериозна полемика за положението на българското опазване на здравето и за опциите за решение на проблемите в него “, разяснява Михайлов.

В понеделник Българска социалистическа партия сезира прокуратурата във връзка изнесените в изявление на Дечев пред Дарик радио от събота данни за източване на институцията посредством лобистки ремонти и неверни политики от страна на Министерство на здравеопазването.

Разходите на НЗОК порастват доста през последните години без забележим резултат върху качеството на опазването на здравето. Управителят на НЗОК доктор Дечев съобщи в изявление, че касата заплаща повишени цени на медикаментите на някои лечебни заведения, като по този начин ги облагодетелства. За тази и други схеми за източване на касата се приказва от дълго време, само че за първи път получаваме удостоверение от такова равнище.

Преди ден от Демократична България пък приканиха доктор Дечев в оставащия интервал на мандата си да разгласява оптимално доста данни в отворен, машинно-четим формат, тъй че да са вероятни разбори и инспекция на изнесените изказвания и му предложиха експертна и техническа помощ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР